Полемика око Вулиновог стана

Поводом текста Mреже за истраживање криминала и корупције (КРИК) који је јуче пренео да је министар Александар Вулин Агенцији за борбу против корупције дао неуверљиво објашњење о куповини стана на Звездари, реаговале су поједине партије као и Удружење новинара Србије.

Покрет социјалиста саопштио је да је имовина лидера тог покрета и актуелног министра одбране Александра Вулина - половина трособног стана у Београду уредно пријављена, без сакривања, без лажног пребацивања на друга имена, по пуној вредности.

Покрет је оценио да је текст Мреже за истраживање криминала и корупције (КРИК) која је јуче навела да Вулин не може да докаже порекло више од 200.000 евра којима је купио стан у ширем центру Београда, још један напад на Вулина и његову породицу.

Реаговао је и Покрет Доста је било (ДЈБ) затраживши одговорност тужиоца за организовани криминал Младена Ненадића јер је обустављен поступак против министра одбране Александра Вулина у вези куповине стана.

"За две године тужилаштво се није помакло ни милиметар у истрази о 200.000 евра у кешу за куповину Вулиновог трособног стана на Звездари. Захтевамо од републичког јавног тужиоца Загорке Доловац да по службеној дужности покрене поступак", навео је Покрет у саопштењу.

Заменик председника Демократске странке Игор Салак у међувремену је наоштрије осудио напад Покрета социјалиста на КРИК и њиховог новинара Стевана Дојчиновића.

"Ужасне квалификације према једном новинару, као и према медијској организацији која се усудила да постави питања, представља суштину осовине Вучић-Вулин која је уништила сваку комуникацију и пристојност у овој земљи", оценио је Салак и додао да "јавност види да су се при томе веома добро материјално обезбедили".

Удружење новинара Србије (УНС) саопштило је да се противи покушају дисквалификације и вређања новинара КРИК-а и главног уредника тог портала Стевана Дојчиновића и позвало партију министра одбране Александра Вулина, Покрет социјалиста, да аргументима демантују евентуалне нетачности у тексту КРИК-а о имовини њиховог лидера. 

Мрежа за истраживање криминала и корпуције - КРИК јуче је објавила текст у коме се наводи да је Агенција за борбу против корупције доставила тужилаштву детаљан извештај у којем терети Вулина за злоупотребу службеног положаја и примање мита у случају куповине стана јер није могао да докаже порекло 200.000 евра којима је купио стан, али да је тужилаштво после две године обуставило поступак.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво