Ружић: Свакодневно градимо ефикасну управу

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изјавио је на састанку са мисијом Светске банке да се Србија, кроз усвојене стратешке документе, обавезала да организује ефикасну, економичну и услужну јавну управу и службе.

Циљ је да јавна управа буде релативно мања, јефтинија и ефикаснија и да се тиме подржи привредни раст, рекао је Ружић, наведено је у саопштењу.

Како је навео, јавна управа се усклађује са потребама грађана и привреде – од услуга на шалтерима, преноса знања у школама, здравствене и социјалне заштите, културе...

Конкретним активностима, додао је министар, због грађана Србије, успоставља се службенички систем који је правичан према свим запосленима у јавним службама и заснован на заслугама и компетенцијама.

"Уверен сам да ће ефекат успостављања система вредновања рада и награђивања у складу са учинком и ангажовањем бити већа мотивисаност запослених и у коначном бољи квалитет услуга у здравству, школству, области културе, социјалне заштите", навео је Ружић и додао да ће се закон о запосленима у јавним службама ускоро наћи пред посланицима.

"Сагледавани су стандарди и приоритети у оквиру сваког ресора како не бисмо угрозили функционисање државе и спровођење реформи", истакао је Ружић и објаснио да постоји реална потреба за јачањем кадрова у здравственој заштити и инспекцијским службама.

Ружић је захвалио на подршци реформама која Влади Србије стиже из Светске банке, закључено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво