Антић: Јовановић нема никакво право да упре прст у било кога

Председник ЛДП-а Чедомир Јовановић нема апсолутно никакво право да упре прст у било кога, посебно по питању Косова и Метохије, јер је био моћни државни функционер када је ово, најтеже питање са којим се Србија суочава, било склоњено са дневног реда, изјавио је потпредседник СПС-а Александар Антић.

"Чедомир Јовановић, председник Либерално демократске партије, ако та партија и даље постоји, удостојио нас је да издвоји мало свог драгоценог времена од боравка у егзотичним летовалиштима да се позабави питањем Косова и Метохије", саопштио је Антић поводом изјаве Јовановића да председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић треба да "ставе фластер на уста" првом потпредседнику и шефу дипломатије Ивици Дачићу.

Функционер СПС-а сматра да Јовановић нема апсолутно никакво право да упре прст у било кога, посебно по питању Косова и Метохије.

"То му не дозвољава чињеница да је био високи и моћни државни функционер Србије, када је ово, најтеже питање са којим се Србија суочава, било склоњено са дневног реда, а проблеми над Србијом су се умножавали", рекао је Антић.

Зато је, истиче Антић, у најмању руку неозбиљно да Јовановић себи даје за право да издаје налоге председнику и премијеру шта треба да ураде и то, ни мање ни више, него у вези са Косовом и Метохијом.

"Човек који је својевремено изјављивао да су му можда руке прљаве, али му је образ чист, нема никакво право да, вређајући државне функционере, сада прља ни руке ни образ Србије", навео је Антић.

Наглашавајућу да је Србија почела да решава питање Косова и Метохије, у свом најбољем интересу, управо онда када је Јовановић отишао са политичке сцене, Антић каже да је онда, када је ушла у бриселски дијалог који подржава Европска унија, којој и Јовановић тежи, и који је у име Владе Србије, уз подршку Александра Вучића, отпочео управо Ивица Дачић.

"Срећа је за Србију што је Чедомир Јовановић данас и физички далеко од Србије и што су његови ставови и његов утицај на одлуке које Србија доноси још даљи и неважнији", истакао је потпредседник СПС-а Александар Антић.

Ђукић Дејановић: Да чујемо идеје Јовановића, а не увреде

Председник СПС Ивица Дачић је све позвао на дијалог, а дијалог подразумева различита мишљења, о којима можемо разговарати, али не треба да се вређамо, рекла је аменица председника СПС-а Славице Ђукић Дејановић.

У том смислу волела бих да чујем идеје лидера ЛДП Чедомира Јовановића, а не само бесмислене увреде, саопштила је Ђукић-Дејановић.

"Социјалистичка партија Србије и председник Дачић свој рејтинг показали су на изборима. Замена теза и бомбастичне увреде трају само један дан и неће помоћи партији без подршке да постане већа", навела је заменице председника СПС-а Славице Ђкић-Дејановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво