Вучић 1. јула на Дубровачком форуму

Традиционални, 12. по реду Дубровачки форум "Јадранско-медитеранска сарадња и сигурност у југоисточној Европи" биће одржан у суботу, 1. јула, а ове године присуствоваће, како је најавио, и председник Србије Александар Вучић.

Биће то прилика за још један сусрет и разговоре са председницом Хрватске Колиндом Грабар Китаровић о питањима од интереса Србије и Хрватске, рекао је председник Србије након билатералног сусрета са својом хрватском колегиницом, која је у петак боравила у Београду, где је присуствовала свечаном пријему поводом инаугурације српског председника.

Двоје председника су, наиме, најавили наставак београдских разговора у суботу у Дубровнику, оценивши истовремено да су обе земље у периоду позитивних билатералних односа. Председник Вучић је изразио уверење да ће односи две земље бити нормализовани до краја ове године.

То уверење је поделила и хрватска председница Колинда Грабар Китаровић, оценивши да српски председник има изражену вољу за нормализацију односа, те да је предузимљив, што, како је рекла, важи и за њу, јер она у свему што ради жели да оствари резултат.

Како је најавило хрватско Министарство спољних и европских послова, овогодишњи Дубровачки форум ће бити посвећен актуелним темама, а у фокусу ће бити Јадранско-медитеранско подручје, као географска тачка спајања и истовремено раскрсница Блиског истока, Северне Африке и Европе.

Како се очекује, акценат ће бити настављен на решавање заједничких безбедносних изазова и стабилности у Медитерану и суседним подручјима кроз јачање сарадње и подстицанај дијалога, уз истовремено решавање могућности за конкретно деловање.

Према програму објављеном на званичном сајту Форума предвиђено је одржавање три панела: "Мир, сигурност и стабилност", "Економија, међуповезаност и околина: Развијање прилика за пословање на источном Средоземљу" и "Интеркултурални дијалог, образовање, млади".

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво