Тадић тражи смену министра Дачића

Председник опозиционе Социјалдемократске странке Борис Тадић тражи смену министра спољних послова Ивице Дачића, кога сматра одговорним за погибију амбасадора Оливера Потежице.

У писаној изјави достављеној медијима, Тадић тврди да је министар Дачић одговоран за то што амбасада у Либији није затворена чак ни након погибије двоје службеника 2015. године.

Подсећа да је још у фебруару прошле године, након убиства службеника наше амбасаде Слађане Станковић и Јовице Степића, тражио смену министра Дачића и тврди да до тог трагичног догађаја не би дошло да је амбасада затворена на време.

Одбацујући оптужбе на рачун бивше власти када је он био председник државе, Тадић каже да амбасада у Либији у време немира 2012. године није затворена јер је тада имала кључну улогу у заштити наших грађана у Либији и њиховом безбедном изласку из земље.

Тадић истиче да након што је та операција извлачења наших грађана успешно завршена, од 2012. године није постојао ниједан оправдан разлог да се не затвори амбасада.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара