Српски посланици и министри на седници косовске скупштине

Након готово шест месеци бојкота, српски посланици и министри у косовској скупштини и влади, присуствују седници косовског парламента.

На седници је свих 11 посланика Српске листе, као и два представника у влади - потпредседник Бранимир Стојановић и министар Далибор Јевтић. Српска листа има право на још једног министра у влади пошто је Љубомир Марић смењен са функције министра за локалну самоуправу.

Српски представници истакли су да су прекинули бојкот јер им је првенствено циљ да онемогуће изговоре представника већинске албанске заједнице да нема остваривања права Срба, док њихови посланици и министри нису активни у централним институцијама.

Представници Српске листе замрзли су пре скоро шест месеци активности у централним институцијама незадовољни одлукама представника већинске заједнице, пре свих усвајањем закона о "Трепчи".

У међувремену је усвојен и скандалозан закон о стратешким инвестицијама и донета одлука косовске владе којом је Приштина посегнула за имовином државе Србије.

Српски посланици кажу да, када би међународним чиниоцима на Косову указивали на кршење колективних права Срба, добијали као одговор констатацију да је требало да политичку борбу против тих аката воде унутар институција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво