Курц: Од косовске владе очекујем напредак у дијалогу са Београдом

Шеф аустријске дипломатије Себастијан Курц од косовске владе очекује даљи напредак у дијалогу с Београдом, што је, како наводи, део пакета услова за визну либерализацију и напредак у евроинтеграцијама.

Обе стране треба да примене конкретне договоре из дијалога, наводи Курц, који је на маргинама Безбедносне конференције у Минхену потписао билатерални акциони план са косовским министром Енвером Хоџајем.

"Реформе, које су неспорно хитно потребне, треба земљама да донесу напредак у процесу приближавања ЕУ. То важи и за Косово", поручио је Курц.

С тим у вези је подсетио да пет чланица ЕУ још није признало Косово, али се, упркос разликама, заложио за то да "Косово на путу у ЕУ не сме даље да заостаје за другим државама региона".

У том смислу је поменуо да је договорен заједнички билатерални акциони план за 2017.

"Радује ме што смо и за 2017. успели да идентификујемо низ конкретних заједничких активности, које треба да воде ка даљем продубљивању наших одличних билатералних односа, као и солидном позиционирању Косова у Европи, али и свету", навео је Курц.

Од косовске владе је истовремено затражио да енергично приступи превазилажењу проблема, попут незапослености, корупције и организованог криминала, те недостајуће правне сигурности.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво