Апостолова: Споразум могућ када има политичке воље

Уклањање потпроног зида у Косовоској Митровици је веома важан знак који показује да обе стране могу да постигну споразум када има политичке воље, изјавила је специјална изасланица ЕУ у Приштини Наталија Апостолова.

"Сведоци смо веома важног тренутка и волела бих да похвалим обе стране за исказану мудрост, за јаку политичку мудрост, уложену снагу и интенизвне напоре који су довели до овог тренутка", рекла је Апостолова.

Она је истакла да ово веома важан знак који показује да обе стране могу да постигну споразум када има политичке воље.

"Надам се да ће показати исту политичку мудрост за решавање и других проблема са којима се могу суочавати у блиској будућности, а које ћемо, као међународна заједница, подржати", додала је Апостолова.

Изразила је очекивање да ће и договор о формирању Заједнице српских општина бити спроведен у истом духу, "са добрим резултатом", као и што је данас испоштован договор о зиду.

Она је додала и да су и представници међународне заједнице уложили напоре како би се избегао било који безбедносни проблем.

"Гледамо у врло блиску будућност и могу да вас уверим да ће ово бити најбољи трг на Косову. Могу да вас уверим и да ће бити изграђена неопходна структура којом ће пешаци бити заштићени", рекла је Апостолова.

У Косовској Митровици уклоњен је потпорни зид, који ће према плану уређења, врло брзо бити замењен новом конструкцијом која би требало би да буде увучена два метра према унутрашњости пешачке зоне а њена изградња требало би да почне у уторак 7. фебруара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво