Срушен потпорни зид у Митровици

У северној Косовској Митровици уклоњен је потпорни зид који ће према плану уређења, бити замењен новом конструкцијом. На терену су била два багера, а све је протекло мирно, јавио је дописник РТС-а.

Одборници скупштине општине Северна Митровица подржали су једногласно нови план за уређење простора са северне стране моста.

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић изјавио је да ће већ у уторак почети изградња бетонске потпорне конструкције која ће бити јача од потпорног зида који је данас уклоњен и да је безбедност грађана приоритет.

"“Имајући у виду да је безбедност грађана на првом месту, најављујем да ће општина Северна Митровица у уторак 7. фебруара започети са изградњом нове, чвршће, бетонске потпорне конструкције, висине 70 центиметара, а ширине 120 центиметара, која ће гарантовати безбедност грађанима општине Северна Митровица"”, навео је Ракић.

Градоначелник Северне Митровице је у саопштењу достављеном Танјугу навео да ће се нова потпорна конструкција амбијентално и естетски у потпуности уклопити са пројектом изградње пешачке зоне у улици Краља Петра Првог. 

"“За градњу овог бедема, након напорних преговора, а захваљујући снажној, сталној и принципијелној подршци председника Владе Србије Александра Вучића, успели смо да добијемо сагласност и релевантних међународних представника", казао је Ракић.

Уклањању зида је присуствовала и шефица канцеларије ЕУ у Приштини Наталија Апостолова која је похвалила обе стране због залагања за проналажење решења.

Косовски премијер Иса Мустафа је рекао да ће део трга бити реконструисан у складу са пројектом Европске уније и у складу са законима Косова.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво