"Имали смо посредне контакте са Албанцима, решићемо проблеме"

Премијер Александар Вучић верује да ће проблеми у односима Београда и Приштине бити решени на миран, рационалан и разуман начин. Истиче да оклопна возила и дуге цеви нису део решења.

"Имали смо посредне контакте са Албанцима на Косову и верујем да ћемо све проблеме решити на миран, рационалан и разуман начин", рекао је Александар Вучић новинарима у Давосу где је имао више састанака.

Навео је да оклопна возила и дуге цеви не воде ничему и да нису део решења.

"За нас је проблем само једна ствар, која је од кључног значаја, а то је коришћење и ношење лаког и тешког оружја", навео је Вучић.

Додао је да то што о нечему нема писаног споразума није препрека да се оно што је усмено договорено и поштује.

"У Бриселу имате само два споразума у писаној форми, два пута смо нешто потписивали, све остало је постизано као усмени споразум. И за мост у Косовској Митровици и за 'Телеком', све до кончаног парафа, све је било у усменој форми. Али шта ћете кад неко суштину покушава да замагљује формом? Онда дођете до таквог проблема", навео је Вучић.

Додао је да је уверен да ће Србија остати стабилна и чврста као камен, што ће, додао је, значити и економски успех и бољи животни стандард.

Санкције би могле додатно да закомпликују односе у БиХ

Председник Владе Србије рекао је у Давосу да америчке санкције председнику РС Милораду Додику нису добар начин за решавање проблема, те да ће то само додатно закомпликовати односе у БиХ.

"Нисам велики поборник санкција и не мислим да то ишта решава, само ће додатно компликовати односе у БиХ", рекао је Вучић за Ројтерс, пренели су бањалучки медији.

Према његовим речима, они који су доносили санкције ваљда знају зашто су то направили. "Не знам само шта је коначни циљ, али свакако мислим да се ствари решавају дијалогом и разумевањем између Срба, Бошњака и Хрвата, за шта ћу се залагати у разговору са председавајућим Савета министара БиХ Денисом Звиздићем", навео је Вучић.

Он је додао да очекује додатно смиривање тензија између Срба и Бошњака, иако је по том питању већ пуно урађено.

Званична посета Звиздића Београду најављена је за 23. јануара.

Вучић је јуче изјавио да није реално очекивати да Србија замрзава имовину и не дозволи улазак председника Репубике Српске Милорада Додика и да се то неће догодити.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво