СНС: Од ДС се није друго очекивало сем да подржи насиље

Српска напредна странка саопштила је данас да брани право свакога да јавно изложи своје мишљење, а Демократској странци поручила да од ње није ништа друго ни очекивала него да "подржи насиље и силеџије које се физички обрачунавају са грађанима који другачије мисле".

"Демократска странка је позната по томе што њихови функционери, који су дошли на власт паљењем Скупштине, туку грађане по улицама и киднапују сопствене одборнике, као што су радили у Инђији", наводи СНС у саопштењу.

СНС истиче да за разлику од ДС-а, они осуђују "повампирење фашизма, сваку врсту насиља, брутално упадање и прекидање трибина, забрану говора и мишљења, псовање српске мајке избеглицама из Крајине, све оно што су такозвани активисти „Иницијативе младих“ синоћ радили грађанима у Бешки, чији је једини грех то што су мирно присуствовали трибини".

СНС је поручила да неприкосновено стоји у одбрани права сваког да јавно изложи своје мишљење и позива надлежне државне органе да хитно реагују и омогуће слободу говора, као и да приведу правди све оне који шире фашизам по Србији у 21. веку.

Поводом инцидента у Бешкој на трибини СНС, за коју та странка окривљује, како наводе, хулигане који се у јавности представљају као активисти Инцијативе младих за људска права, а Иницијатива пак тврди да су њихови чланови нападнути, реаговали су из раније данас из Демократске омладине и осудили "пребијање активиста Иницијативе младих за људска права на трибини СНС" у Бешки.

Градски одбор ДС у Новом Саду огласио се саопштењем наводећи да се у Бешки догодио скандал у којем су "активисти СНС претукли неколико чланова организације Иницијатива младих за људска права" као и да насиље према политичким неистомишљеницима и опозицији представља једну од основних карактеристика СНС.

Министар унутрашњих послова такође је данас регаовао на тај случај и рекао да насиље у Србији никоме није и неће бити дозвољено.

"Насиље неће бити толерисано, од било кога да долази, па био тај члан СНС, ДС, неке друге странке или невладине организације", рекао је Стефановић на ТВ Пинк истичући да су Србији потребни мир и стабилност.

Стефановић каже да се на снимку види да на активисте Иницијативе младих за људска права нико није насрнуо, а да су два момка која су била у публици из револта поцепала транспарент који су развили активисти Инцијативе младих за људска права.

"Ниједно насиље не оправдавам, али ови људи су изазвали насиље, ушли су на трибину коју је неки други организовао и нажалост насиљем покушали да ту трибину прекину. Не разумем шта је била идеја. Надам се да нико не жели да се вратимо у време када је Национални строј упадао на трибине Филозофског факултета као што је било 2005. и насилно прекидао трибине", рекао је Стефановић.

Активисти Иницијативе младих синоћ су дошли на Трибину у Бешки, коју је организовала СНС , на којој је говорио хашки осуђеник Веселин Шљиванчанин и како преносе медији догодио се инцидент у коме су повређени када их је напала група присутних.

Директорка иницијативе Анита Митић је, наводе, рекла да је деветоро активиста дошло у Бешку на трибину и када је почело обраћање Шљиванчанина извадило пиштаљке, те да су након тога на њих насрнули присутни.

Из СНС су саопштили да је група хулигана прекинула њихову Трибину у Бешки и брутално узнемиравала учеснике те позвала надлежне да реагују и заштите слободу говора и мишљења у Србији.

"СНС шокирана је фашистичким испадима појединаца, који се у јавности представљају као активисти Иницијативе младих", речено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво