Иницијатива младих: Напад на наше активисте у Бешки

Активисти Иницијативе младих дошли су на Трибину у Бешки, коју је организовала СНС, на којој је говорио хашки осуђеник Веселин Шљиванчанин и како преносе медији догодио се инцидент у коме су повређени када их је напала група присутних.

Директорка иницијативе Анита Митић је, наводе, рекла да је деветоро активиста дошло у Бешку на трибину и када је почело обраћање Шљиванчанина извадило пиштаљке, те да су након тога на њих насрнули присутни.

Како каже нису правили никакав инцидент, а свих деветоро је повређено.

Полиција је изашла на лице места и извршила увиђај, преносе медији.

Након инцидента огласиле су се у својим саопштењима коалиција невладиних организација Грађанска Војводина, Лига социјалдемократа Војводине и Либерално демократска партија, које су осудиле "напад на активисте Иницијативе младих" називајући га срамним чином, позвале да починиоци буду драстично кажњени и да промоција осуђеног ратног злочинца најбоље говори о европском путу СНС-а.

"Уколико одмах не буде познат идентитет тих насилника и ако одмах не буду због тога санкционисани, биће сасвим јасно да полиција у Србији има страначка ограничења у поступању", наводе у Лиги, а ЛДП сматра да су активисти Иницијативе "претучени због тога што су на легитиман начин желели да искажу своје незадовољство чињеницом да је говорник на поменутој трибини био Шљиванчанин, човек који је пред Хашким трибуналом осуђен за ратне злочине у Хрватској".

ЛДП наводи и да је зато данас први њихов посао и грађанских демократских снага у земљи да друштву понуде политичку алтернативу способну да реши проблеме од којих зависи будућност наше земље и да оснаже европску идеју у Србији тако што ће је одбранити од погрешне политике чије последице осећамо деценијама.

Из СНС су саопштили да је група хулигана прекинула њихову Трибину у Бешки и брутално узнемиравала учеснике те позвала надлежне да реагују и заштите слободу говора и мишљења у Србији.

"СНС шокирана је фашистичким испадима појединаца, који се у јавности представљају као активисти Иницијативе младих", наведено је у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво