Могеринијева и Вучић о напретку у преговорима, економији, дијалогу

Европска служба за спољне послове саопштила је да су се Федерика Могерини, висока представница за спољне послове и безбедносну политику ЕУ и потпредседница Европске комисије, и премијер Србије Александар Вучић састали у Бриселу како би размотрили велики број питања од заједничког интереса.

Током састанка је разговарано о добрим перформансама које је српска економија показала током прошле године, као и о развоју ситуације у региону, наводи се у саопштењу.

Том приликом наглашена је важна улога коју Србија има у регионалној сарадњи, стабилности и безбедности.

"Висока представница нагласила је да је снажно ангажовање Београда и Приштине довело до конкретних резултата у дијалогу који су у интересу грађана", стоји у саопштењу Европске службе за спољне послове.

Додаје се да су Могеринијева и премијер Вучић разговарали и о битном напретку који је Србија остварила у процесу приступних преговора.

У саопштењу се подсећа да је Србија током ове године отворила неколико поглавља, што се види као сигнал наставка преданог рада и ЕУ и Србије на даљим интеграцијама.

У закључку саопштења стоји да висока представница са задовољством очекује наставак сарадње са премијером Вучићем и његовом владом.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара