Јовановић: Лицитирање именом кандидата није добар почетак

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић изјавио је да лицитирање са именом кандидата није најбољи почетак кампање и каже да та странка жели да разговара са ДС-ом, СДС-ом, ЛСВ-ом, покретом "Доста је било" и мањинским партијама о концепту сарадње, програму и кандидату за председника.

Чедомир Јовановић је рекао да Србији нису потребне репризе "разних Лилића и Милутиновића" и да је неприхватљив и нови мандат Томислава Николића.

"Јасно је да лицитирање са именом кандидата није најбољи почетак кампање. Лично мислим да је бољи пут онај који је карактеристичан за развијене демократске земље у којима се у оквирима странака одржавају прелиминарни избори који пружају прилику свима који имају амбицију да се кандидују, а грађанима да сами утичу на избор по њима најбољег кандидата", навео је Јовановић у изјави медијима.

Како је рекао, зна да у Србији то до сада није био случај, али ако постоји жеља да се промени ситуација у земљи, онда се мора мењати и понашање.

Зато му се, каже, идеја о пружању шансе грађанима који су чланови тих странака да у оквиру њиховог блока између више имена изаберу неког за кога знају да ће их најбоље представљати на изборима и у кампањи, чини као добар потез, с тим што нема ништа против ни неког другог доброг плана, уколико он постоји.

"Зато о томе треба разговарати", оценио је лидер ЛДП-а.

Јовановић поручује да је потребно да се омогући избор председника каквог Србија до сада није имала, председника каквог имају сва нормална друштва у којима се прво мисли о заједничким интересима, а потом о личним или страначким.

Сматра да би то био добар приступ за превазилажење "глупих подела", које земљи троше енергију, а друштву ломе кичму и додаје да такав начин уласка у кампању успоставља један нормалан однос између председничких кандидата и странака.

То је, додаје лидер ЛДП-а, предуслов озбиљног наступа на изборима, јер је бесмислено очекивати од странака да изборе игноришу или од појединаца да у изборима буду успешни без странака које једино могу да изнесу изборну кампању.

Након апела који је група истакнутих јавних личности упутила Саши Јанковићу, грађанска демократска опозиција је дужна да реагује тако што ће отпочети озбиљне разговоре о председничким изборима, закључио је Јовановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво