СПС предлаже националну стратергију за спречавање насиља

Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама Социјалистичка партија Србије сматра да би у циљу спречавања насиља над женама требало донети националну стратегију, као средњорочни плански документ којим би се утврдили програми, мере и субјекти примарне превенције и спречавања насиља у породици.

"О насиљу над женама не смемо говорити само када се оно деси или 25. новембра на Међународни дан борбе против ове врсте насиља, већ то мора бити свакодневна тема и активност у нашем друштву", поручују из СПС.

СПС у саопштењу оцењује и да је Србија, доношењем законског и системског оквира који подстиче друштво и институције да се интензивно баве овом проблематиком, остварила подизање свести о значају нулте толеранције на насиље и потребу да се друштвене активности усмере на превенцију.

Странка указује да размере овог насиља опомињу на обавезу да као друштво томе организовано, јасно и одлучно станемо на пут.

"Први корак мора бити превенција, која се мора спроводити обавезно од стране надлежних државних органа и свих институција које се баве дечјом и социјалном заштитом, образовањем, здрављем и бригом о породици", наводи СПС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво