Јовановић: Теза да ЛДП ради против Србије - сраман чин

Министар спољних послова Ивица Дачић наставља политиканстки обрачун са опозицијом а замена теза да ЛДП ради против интереса Србије је "сраман чин", изјавио је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Јовановић је навео да Дачић не може да разуме да његове, како каже, "неодговорне изјаве" наносе штету искључиво Србији и њеним интересима, те да није чудно што највећи отпор таквом понашању и деловању има у ЛДП-у.

Лидер ЛДП-а додаје и да је замена теза по којој "ЛДП ради против интереса Србије", јер грађане упозорава на неодлучност у спољној политици, сраман чин и покушај Дачића да, оптужујући друге, грађани забораве његово деловање у протеклих 25 година и политику "чије се посредне и непосредне жртве још увек броје".

"Дачић изгледа не схвата да интереси Србије не могу да се бране тако што се због политичког опстанка ујутру лаже Брисел, а поподне Москва, што по Дачићевом мишљењу представља врхунац политичке и дипломатске мудрости", истакао је Јовановић, а наведено је у саопштењу ЛДП-а.

Он је навео и да политика "седења на две столице" улази у свој неизвесни крај, у којем Србија са, како каже, свим унутрашњим потешкоћама и магловитом спољнополитичком ситуацијом у којој се налази, не може више бити полигон за изазивање Запада "када год у Русији неко за то нађе интерес".

"Погрешна косовска политика постала је узрок, али и изговор, нашег даљег лутања, па се данас сваки погрешан потез и застој у разговорима са ЕУ правда тиме што то радимо због подршке Русије, која у Србији има своје легитимне интересе, што не значи да се они аутоматски подударају са нашим", сматра Јовановић.

Он сматра да нам је потребна јасна политика - недвосмислен пут у ЕУ, редефинисање односа са Русијом и разграничење међусобних интереса, јер, како каже, свака друга политика носи политичку и безбедносну неизвесност.

Тако се мора рећи грађанима Србије, а не сакривати се иза политикантских обрачуна са опозицијом, додао је Јовановић.

"Пребацивање одговорности на опозицију и упирање прстом на оне који вас добронамерно упозоравају на грешке које правите, уз добро познате приче о томе 'ко за кога ради' и 'шта су стварно нечије намере', показују да појединци из власти и даље ништа не разумеју, замрзнути у годинама када су и довели Србију у дубоке проблеме из којих је данас ваде сличном политиком и поступцима", рекао је Јовановић.

Дачић, који је и лидер СПС-а, рекао је јуче да га је Јовановић "прозвао" да Србију враћа уназад и тражи да се Србија изјасни да ли Русија или ЕУ, те да су ти захтеви наручени са запада.

"Чедо, немој да се чикаш. Ако ћеш то питање да ставиш на референдум, сви знају какав ће бити одговор. Где он живи и за кога ради", навео је Дачић. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво