Дачић: Уложићемо максимум за дијалог са Приштином

Београд ће уложити максимум напора за дијалог са Приштином, али Србију нећемо дати низашта, поручио је лидер СПС-а и први потпредседник владе Ивица Дачић, наводећи да у томе постоји апсолутна сагласност са премијером Александром Вучићем.

"Ми смо за стабилност, уложићемо максимално за дијалог, али Србију нећемо дати низашта, јер ми смо Влада Републике Србије. У том смислу постоји апсолутна сагласност и једиство између Александра Вучића и мене, односно између СНС-а и СПС-а", рекао је Дачић на обележавању 26 година од оснивања Градског одбора СПС-а Београда које је одржано у Лазаревцу.

Наводећи да Србија никада неће прихватити једностране потезе, Дачић је рекао да га је лидер ЛДП Чедомир Јовановић “прозвао” да Србију враћа уназад и тражи да се Србија изјасни да ли Русија или ЕУ, те да су ти захтеви наручени са запада.

"Чедо, немој да се чикаш. Ако ћеш то питање да ставиш на референдум, сви знају какав ће бити одговор. Где он живи и за кога ради", навео је Дачић.

Како је рекао, Србија има могућност да њени пријатељи, Кина и Русија, ставе вето на улазак Косова у УН.

"Русија треба да стави вето на улазак Косова, а ми како каже Чеда, треба да уведемо санкције Русији. Не прича он против Русије него против Србије, јер тај потез значи да ће Косово да уђе у УН", рекао је Дачић.

Председник СПС-а сматра да су такви захтеви наручени од западних земаља да би се Србија одвојила од Русије, и то не због Русије, него да би се лакше решио проблем Косова и Метохије.

Дачић, који је и министар спољних послова, каже да су резултати сарадње са СНС-ом то што је створена стабилна Србија, те да су отворени преговори о чланству у ЕУ.

Није само циљ, каже Дачић, да Србија уђе у ЕУ, него да се заштите наши национални и државни интереси.

Говорећи о смањењу дефицита, Дачић оцењује да су уштеде и оно што је зарађено велики успех, те да зато сада има новца за повећање плата и пензија.

Дачић наводи и да је повећање примања појединачно мало, али да је то велика ставка у буџету.

Према његовим речима, сада приоритет Владе мора бити раст БДП-а, нова радна места и нове перспективе.

Говорећи о 26 година постојања СПС-а, Дачић истиче да та странка мора да настави да се реформише, да је у политичком смислу 26 година брзо прошло и да је странка извукла поуке, те да се социјалисти поносе резултатима острвареним у протекле четири године у коалицији са СНС-ом.

Дачић каже да се не живи од прошлости и “пехара” који је некада та странка освајала, те да је социјалистима потребна визија каква Србија треба да буде, као и политичко савезништво на том путу.

"“Ми не волимо баш много промене. Промене су ђаволско дело, говорио је пророк Мухамед, али морамо да се мењамо да нас не промене"”, поручио је Дачић функционерима СПС-а и члановима странке у Дому културе у Лазервцу.

Лазаревац је симбол новог СПС-а

Председник београдских социјалиста Никола Никодијевић поручује је да је Лазаревац симбол новог СПС, његове политике и нове енергије.

"Мало шта траје у Србији 26 година", рекао је Никодијевић и поручио да СПС никада није издао своје идеје и обичног човека који је, каже, увек био у центру политике те странке.

Само оно што је добро може да траје, рекао је Никодијевић.

Никодијевић је навео да је СПС мењајући себе, успео да мења и Србију, али да су његови чланови остали часни и поштени.

Наводећи да се СПС залаже за социјалну правду, Никодијевић је навео да се СПС-у упућују критике да не води довољно рачуна о том питању, истичући да поента није да се повећају социјална давања, него да се смањи број социјалних случајева.

Никодијевић, који је и председник Скупштине града, каже да је поносан на политику коју спроводи власт у Београду, јер је много постигнуто када је реч о новим фабрикама и смањењу незапослености, те због великих инфраструктурних пројеката који се реализују.

Потпредседник СПС Александар Антић рекао је да је данашњи дан када се обележава 26 година од оснивања Градског одбора социјалиста доказ да је СПС озбиљна организација која ће трајати, као и да је чланство сачувало СПС и да је чланство кључна снага која је одржала ту странку.

Антић је исказао велико поштовање према лидеру СПС Ивици Дачићу за кога је рекао да је удахнуо нови живот СПС-у, као и да је својом мудроом политиком одржао "наш брод".

На прослави СПС у Лазаревцу, поред бројних функционера СПС, међу којима и Предраг Марковић и Бранко Ружић, били су и потпредседник Јединствене Србије Петар Петровић, дугогодишњи коалициони партнер СПС, потпредседник Градског одбора СНС Милосав Миличковић и председник странке Зелени Србије Иван Карић.

Миличковић је рекао да последње четири године сарадње СНС и СПС треба да буду на понос Србији, наводећи да је после тешких мера штедње које су смањиле дефицит у буџету, дошло време за нова улагања у развој и наставак економског напретка.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво