Вулин: Претње РС и српском народу су наставак фашизма

Министар рада Александар Вулин оценио је да су претње ратног команданта војске БиХ Сефера Халиловића нестанком Републике Српске наставак фашизма на које, како је поручио, високи представник у БиХ Валентин Инцко не би смео да оћути.

"Претити нестанком РС и српском народу је наставак фасизма који смо у 20 веку гледали и проживели више пута", поручио је Вулин у изјави за Танјуг.

Министар је указао да, ако је неко мислио да су упозорења премијера Александра Вучића да се неће дозволити понављање Јасеновца и Олује претерана и непотрена, сада може да се увери да су била упућена на време и на праве адресе.

"Нека нико у БиХ не помиње оружије, протеривање и нестанак јер 'белај' о коме Халиловић говори неће стићи само један народ. Србија тражи мир, тражи смиривање и тражи да званичници БиХ осуде претње погромом и хускање на рат", навео је Вулин.

Вулин каже да високи претставник Валентин Инцко на претње истребљењем Срба не би смео да ћути.

"Халиловић својим позивом на рат призива несрећу свим народима БиХ. Међу Србима нема никога ко је за рат, а ово је прилика да руководство Бошњака покаже колико је међу њима опредељених за мир", навео је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се