Николић и Вучић са српским представницима БиХ и РС

Председник Србије Томислав Николић састаће се данас са председником владе Александром Вучићем и српским представницима из Босне и Херцеговине, поводом дешавања у Републици Српској.

Како је саопштено са Андрићевог венца, Николић ће разговарати и са чланом Председништва БиХ Младеном Иванићем, председником Републике Српске Милорадом Додиком, председницом Владе РС Жељком Цвијановић и председником Српске демократске странке Младеном Босићем.

Састанак је заказан за 14.30 сати у згради Генералног секретаријата председника Републике.
Потпредседник Владе Небојша Стефановић рекао је за Прву телевизију да Влада и премијер чине све да Србија остане стабилна али и да буде гарант и потпора Републици Српској.

Како је рекао, данас ће се разговарати о стварима потпуно отворено - наш циљ да се прича о свему што оптерећује ситуацију у региону и у Србији и у БиХ.

"Србија последњих година врло одговорно води своју политику не вређамо било кога, не провоцирамо , било кога и не чинимо ништа што би угрозило стабилност и безбедност", рекао је Стефановић.

На питање да ли Србија треба да убеди Додика да одустане од референдума, Стефановић је рекао да Србија не прича тако са "својим народима и са људима које сматра да су нам много више од пријатеља".

Напоменуо је да Србија жели да чује шта су отворене идеје и предлози и о чему се размишља.

"Чак и ако буде различитих идеја и мишљења нећете чути свађу између Србије и РС . То је велико достигнуће јер нећете никада чути лошу реч према нашем народу и људима који се баве овим послом и одлучују о судбини РС. Не желимо било какве сукобе, хоћемо да конструктивно разговарамо, водећи рачуна и о интересима РС и Србије", напоменуо је Стефановић.

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће на данашњем састанку са председником и премијером Србије бити речи и о примени Дејтонског споразума, односно понашању и раду високог представника за БиХ.

У изјави за Радио РС оценио је да је Савет за имплементацију мира у БиХ неформално тело које служи за терор над српским народом и институцијама Републике Српске, па је и став поводом референдума по његовом мишљењу у складу са таквим понашањем и нема значаја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво