Ко глуми "мајмуне", а ко је "спикерка"

Седницу Одбора за спољне послове обележила је жустра расправа Марије Обрадовић (СНС) и Наташе Јовановић (СРС), која је затим настављана и у скупштинској сали.

Јовановићева је на седници Одбора изјавила да су консултације за председника и заменика председника тог одбора доношене "иза кулиса".

На то је реаговала Обрадовићева рекавши: "Ви да водите спољну политику. Овде сте позвани да глумите мајмуне и забављате народ."

Посланица радикала је на то одговорила Обрадовићевој да је "спикерка са краљевачке телевизије", а ситуацију и даљу полемику смирио је председавајући Милорад Мијатовић (СДПС).

"Могуће је да сам погрешила кад сам изговорила ту реч на седници Одбора и да то није примерено овако високом дому, а нарочито не посланику. Али ја сам у том тренутку изговорила гласно оно што су сви мислили", рекла је Обрадовићева током скупштинске расправе.

Додала је да радикали злоупотребљавају Пословник и то што имају толико простора у медијима је за Факултет политичких наука или неку другу врсту наука која изучава феномене.

Лидер радикала Војислав Шешељ је, коментаришући ситуацију на седници Одбора, рекао да се питао има ли смисла водити дијалог са влашћу која је пуна себе и која се бахато односи према опозицији.

"Није ово последења власт која је узјахала Србијом. Сетите се примера 'досманлија' и видите на шта су спали због тога", рекао је Шешељ.

Марија Обрадовић се потом у писаној изјави извинила свим грађанима Србије, посланичкој групи СРС-а и њиховим представницама у Одбору за спољне послове због, како је навела, свог недоличног речника на данашњој седници тог парламентарног тела.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара