СНС: На Врачару нема принудне управе ни нових избора

Одборник СНС Угљеша Мрдић рекао је да су будући да су одборници за председника СО Врачар изабрали Михајла Групковића, као и секретара, истакавши да на тој београдској општини нема принудне управе, као ни нових избора.

Мрдић је новинарима након конститутивне седнице рекао да је рок 30 дана да се изабере председник општине и чланови већа, као и други органи градске општине Врачар, а ако то не буде обављено у том року од 30 дана онда следе принудна управа и избори.

"Оно што је сигурно и јасно то је да СО Врачар наставља нормално да функционише. Има легално изабраног председника, и у наредних месец дана, а можда то буде и нешто раније, ће бити обављене консултације свих одборничких група са председником СО", навео је Мрдић.

Додао да ће консултације бити обављене са листом "Александар Вучић - Србија побеђује", затим "Врачар слободно", као и са СПС-ом, али и са свим другим одборницима од којих су неки независни, а неки и немају одборничку групу.

"Видећемо, пред нама је једно вруће лето, али није варљиво", напоменуо је Мрдић.

Одговарајући на оптужбе носиоца листе ДС-а Бранимира Кузмановића да су напредњаци трговали утицајем и да су добили већину уз помоћ једног одборника Левице Србије и једног одборника ЛДП-а, Мрдић је рекао да је сувишно говорити да су оне неосноване подсетивши да такве изјаве дају управо они против којих су се подносиле различите пријаве због злоупотреба на Врачару.

Упитан да прокоментарише то што је одборник Левице Србије Марко Мандић гласао за председника скупштине, а потом и напустио заседање, Мрдић је рекао да је сваки одборник власник свог мандата и да сваки одборник има право да одлучи како ће гласати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво