Председник Кине положио венац на споменик Незнаном јунаку на Авали

Уз интонирање химни "Марш добровољаца" и "Боже правде" председник Кине Си Ђинпинг положио је венац на споменик Незнаном јунаку на Авали и потом се уписао у спомен-књигу.

Трећи дан посете Србији председник Кине је почео полагањем венца на споменик Незнаном јунаку на Авали, одајући тако пошту палим борцима од 1912. до 1918.

Како налаже протокол, Сија је дочекао шпалир гарде, а свиране су химне две државе.

Председника Кине дочекали су министар одбране Зоран Ђорђевић, начелник Генералштаба Љубиша Диковић, чланови војног кабинета председника Републике.

Очекује се да Си затим, заједно са председником Србије Томиславом Николићем, обиђе Железару "Смедерево". У Смедереву ће им домаћин бити премијер Александар Вучић. Си ће обићи запослене у Железари, хале и мензу у кругу фабрике.

Пре два месеца потписан је купопродајни уговор у Железари "Смедерево" између представника Србије и кинеског "Хестила". Кинеска компанија најављује нову стабилну етапу пословања српске челичане - повећање производње, смањење трошкова, нове инвестиције и производе.

Председник Си Ђинпинг борави у тродневној посети Београду током које се састао са највишим државним званичницима. Потписана су и 22 билатерална споразума.

Председник Србије Томислав Николић уручио је кинеском председнику Орден Републике Србије на великој огрлици. Двојица председника су поставили и камен темељац за иградњу кинеског културног центра.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 19. јун 2016, 12:12) - anonymous [нерегистровани]

Si Djinping

Koji je strani predsednik boravio tri dana u poseti Srbiji ni jedan , i doneo istinsko prijateljstvo i naj veću ekonomsku saradnju. Nadam se da će me život poslužiti da sve vidim ,niko nikada Srbiji nije toliko učinio kao Kina ,hvala Bogu za ovake prijatelje !

(недеља, 19. јун 2016, 12:11) - Stavra [нерегистровани]

Svaka čast

Svaka čast i poštovanje velikiom kineskom Predsednku.