Читај ми!

Станковић: Безбедносна ситуација на југу Србије стабилна

Безбедносна ситуација у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа је стабилна и нема никаквих индиција да ће бити погоршана, рекао је председник Координационог тела владе за те општине Зоран Станковић. Трима општинама југа Србије помоћ од 250 милиона динара, додао је Станковић.

Зоран Станковић је након састанка Председништва тог координационог тела рекао новинарима да надлежни органи и локалне самоуправе обављају све активности како би се избегло било какво нарушавање безбедносне ситуације.

Председник општине Бујановац Нагип Арифи, који је учествовао на састанку, рекао је новинарима да нема информације да је било који грађанин те општине на ратиштима у Сирији.

Председништво Координационог тела Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу расподелило је нешто више од 250 миллиона динара тим општинама која ће бити утрошена за инфраструктурне објекте и активности потребне за рад локалних самоуправа, што је за шест милиона днара више у односу на прошлу годину.

Како је новинарима саопштио председник Координационог тела Зоран Станковић општина Бујановац је добила 114,4 милиона динара, 105 милиона је припало општини Прешево и 36,1 милион опоштини Медвеђа.

"У односу на претходни период, то је повећање од шест милиона динара, Анализирали смопосебно активности у току прошле године које се односе на рад са избеглицама, закључили смо да ће 2016. бити година која ће такође имати веома захтевне проблеме које држава и локална самоуправа треба да решава", рекао је Станковић.

Сматра да су досадашње активности у функцији Координационог тела испуњене у највећем делу случајева, да су постигнути задовољавајући резултати, али и да се могу постићи и бољи.

"На данашњем састанку, посебно су изнети захтеви које су локалне самоуправе имале према Координационом телу и влади Србије и договорене су одређене активности које ћемо у наредном периоду спроводити сагласно данашњем договору", рекао је Станковић.

Председник општине Бујановац Нагип Арифи рекао је да је извештај о раду за 2015. усвојен једногласно, да је размотрен програм за 2016.

"Наша општина већ у 2016. имаће 40 милиона преко Координационог тела за привредни развој. У Бујановцу је то дало резултате, могу да кажем, прошле године општина Бујановац била је најефикаснија, у односу на општине Прешево и Међвеђу и од укупног износа, Бујановцу је припао 31 милион", рекао је Арифи.

Додао је да је, за 2016, од укупног износа предвиђеног за развој инфраструктуре, Бујановцу припало близу 45 одсто.

Председник општине Медвеђа Небојша Арсић данашњу седницу оценио је успешном и истакао да у расправи о буџету није било несугласица, већ да је направљен "џентлменски договор".

"Направљен је договор где смо сви задовољни и у суштини сви смо добили више него прошле године. Похвалио бих се да је опдштина Медвеђа у односу на прошлу годину добила два милиона више, али то је случај и са осталим општинама", рекао је Арсић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво