Читај ми!

Славље у Косовској Митровици због одбијања захтева Косова

У северном делу Косовске Митровице Срби су прославили одлуку Генералне конференције Унеска да не дозволи улазак Косова и Метохије у ту специјализовану агенцију УН.

Грађани су се окупили око 16 часова код главног моста на Ибру и аутомобилима кренули у организовану вожњу од Косовске Митровице до Звечана.

Аутомобили, окићени српским заставама, круже улицама града уз звуке сирена.

Градоначелник Северне Митровице Горан Ракић изјавио је да је Србија данас остварила важну дипломатску победу.

Ракић је истакао да је реч о важном дану, да је правда задовољена јер они који су рушили и палили српске манастире на Косову 2004. и 2008. године данас не могу бити њихови заштитници.

"За грађане Косовске Митровице ово је важан дан. Лепа вест нам је стигла данас из Париза, која нас је и те како охрабрила да је правда доступна", рекао је Ракић.

Косово није примљено у Унеско пошто за пријем није добило потребну двотрећинску већину на Генералној конференцији те организације у Паризу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво