Читај ми!

Мектић: Ускоро познати сви нападачи на Вучића

Министар безбедности Босне и Херцеговине Драган Мектић каже да је завршен део истраге о недавном нападу на премијера Србије у Сребреници и поручује да ће наредних дана бити идентификоване све особе које су учествовале у нападу. Идентификовано је готово 20 особа, каже Мектић који очекује брзу реакцију тужилаштва.

Драган Мектић је информације о току истраге босанскохерцеговачке полиције пренео српском министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу с којим се састао у Тивту, у Црној Гори, преноси Танјуг.

Како се наводи у саопштењу Министарства унутрашњих послова Србије, Стефановић је истакао да је неопходно да полиција приведе све особе које су напале српског премијера, али и могуће организаторе и инспираторе тог догађаја. На заједничкој конференцији за медије, Стефановић је похвалио напоре полиције БиХ.

Мектић је новинарима након састанка са српским и црногорским колегом рекао да су безбедносне агенције БиХ идентификовале близу 20 особа за које постоје докази да су учествовали у нападу.

Рекао је да је истрага о нападу на Вучића при крају, да је полиција доставила све доказе тужилаштву БиХ и додао да очекује брзу реакцију тужилаштва.

Према његовим речима, полиција БиХ се обратила за помоћ безбедносним службама Србије, јер претпоставља да је одређени број особа умешаних у напад са територије Србије.

Министри Стефановић и Мектић разговарали су у Тивту и о унапређењу сарадње полиција Србије и БиХ у области борбе против организованог криминала и корупције, јер је то, како су нагласили, веома важно за обе државе.

На састанку су се сагласили да је размена информација двеју полиција на високом нивоу, посебно када је реч о борби против трговине наркотицима, трговине људима, али и другим видовима криминала.

Константовано је и да се постојећа сарадња у тој области може и додатно унапредити.

Српски министар полиције и босански министар безбедности разговарали су и о важности заједничке борбе против тероризма, посебно након напада у Зворнику и Куманову.

Заједничким радом против криминалних група

Стефановић је на заједничком састанку са министром унутрашњих послова Црне Горе Рашком Коњевићем и министром безбедности БиХ Драганом Мектићем рекао да полиције ове три земље морају заједничким радом да покажу да криминалне групе неће бити јаче од наших држава.

"Морам да изразим забринутост због јако добре сарадње нарко-група у региону и зато морамо још снажније и заједничким напорима да се супротставимо томе. Криминалци не смеју бити јачи од полиције и државе", нагласио је министар Стефановић и додао да сарадња у региону искрено напредује.

Стефановић је упознао своје колеге и са корацима које МУП Србије предузима на европском путу, али и новом закону о полицији који је завршен и чије се усвајање очекује.

"Завршили смо акциони план за Поглавље 24 који је уз мање замерке прихваћен и ми смо их већ отклонили. Када је реч о новом закону о полицији он ће, између осталог, омогућити каријерно напредовање, увести нове секторе и ојачати Сектор унутрашње контроле. Борба против корупције и криминала је наш приоритет, не само у држави, већ и у редовима полиције" објаснио је Стефановић.

Министар Стефановић је након заједничког састанка имао и билатерални сусрет са министром унутрашњих послова Црне Горе Рашком Коњевићем са којим је данас потписао Протокол о сарадњи у области европских интеграција.

Стефановић је рекао да је недавно убиство полицајца у Црној Гори "један од приоритета" полиције Србије која "интезивно" ради на том случају и која ће учинити све да се починилац, ако се налази на територији Србије, што пре приведе правди. Коњевић се захвалио полицијама Србије и БиХ на помоћи у расветљавању убиства.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво