Косово, визе за грађане БиХ

Влада Косова усвојила предлог за увођење виза за држављане Босне и Херцеговине.

Косовска влада усвојила је данас предлог за увођење виза за држављане Босне и Херцеговине, објавио је портал Пресрс.

Косовски министар спољних послова Енвер Хоџај изјавио је да је "Косово од данас и званично одобрило увођење виза за држављане Босне и Херцеговине".

"Након што БиХ није укинула визе за наше грађане, влада Косова је донела одлуку и реципроцитетом увела визни режим за држављане БиХ", написао је Хоџај на свом твитер налогу.

Косовска влада одлучила је у децембру прошле године да уведе визе за држављане земаља које нису признале њену једнострано проглашену независност.

Осим Србије, БиХ је једина земља у региону која није признала независност Косова.

Лист подсећа на то да поједини БиХ политичари упозоравају да би увођење виза за држаљане БиХ могло да се одрази на трговинску размену.

Радио Слободна Европа пренео је да ће држављани БиХ по визе за улазак на Косово морати да путују у Скопље, као и да су услови за њихово добијање ригорозни.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво