Велик простор за сарадњу Србије и Јужне Кореје

Председник Владе Србије Александар Вучић и амбасадор Јужне Кореје Ли Дохон закључили су да постоје велике могућности за јачање сарадње двеју земаља, посебно у области привреде.

Амбасадор Дохон је подржао чврстину којом премијер Вучић спроводи неопходне реформе, јер је и Јужној Кореји у интересу да њој пријатељска земља буде фактор стабилности у региону, преноси Танјуг.

Премијер Вучић похвалио је рад јужнокорејских компанија на српском тржишту, попут "Јуре" и "Самсунга" и најавио најбоље могуће услове за нове инвестиције.

Вучић је истакао потребу да се у Јужној Кореји више зна о Србији, како би привукли не само могуће инвеститоре, него и туристе из те земље.

Закључено је да би томе велики допринос дало успостављање ваздушног саобраћаја између Београда и Сеула.

''Јужна Кореја је прави пример како се радом и дисциплином остварује напредак друштва", нагласио је српски премијер.

Амбасадор Дохон упознао је премијера Вучића са приоритетима свог амбасадорског мандата - циљ му је да у првој половини следеће године Србију посети делегација Удружења јужнокорејских произвођача, као и да "Самсунг" своје присуство на нашем тржишту прошири са продаје и на производњу.

Истакао је да су у јужнокорејским компанијама које послују у Србији импресионирани квалитетом наших радника, наведено је у саопштењу.

Дохон је амбасадорску дужност у Србији преузео прошлог месеца.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 25. дец 2014, 18:51) - anonymous [нерегистровани]

NN

Saradnja sa svetskim silama nam je preko potrebna,samo napred

(четвртак, 25. дец 2014, 17:12) - Nen293 [нерегистровани]

Odlicno!

Svaka cast, Vucicu! I treba da se okrenemo jacanju saradnje sa svetskim silama, jacanju spoljne politike! I treba da se ugledamo na najmocnije!

(четвртак, 25. дец 2014, 14:38) - anonymous [нерегистровани]

Nika-1

Širenje kruga saradnika je dragoceno,ugled Srbije je značajno porastao, svakako da su nove investicije stranih kompanija dobrodošle, to znači nova radna mesta za naše građane!