Председништво СНС-а о реконструкцији

На седници Председништва СНС-а разматрана кадровска решења за предстојећу реконструкцију Владе, као и досадашњи учинак министара те странке.

15.53 - На седници Главног одбора СНС-а у суботу 20. јула биће донета одлука о реконструкцији система извршне власти, рекао Вучић.

15.40 - Завршена седница, очекује се обраћање Александра Вучића новинарима. 

11.02 - Очекује се да на седници партијски врх предложи кандидата за шефа преговарачког тима са ЕУ, јавља извештач РТС-а. 

10.07 - Почела седница Председништва СНС-а. Александар Вучић ушао у седиште странке, јавља извештач РТС-а. 

Председништво Српске напредне странке заседало је у седишту странке, а на седници су вођени разговори о кадровским решењима за предстојећу реконструкцију владе и учинку министара те странке.

Седници су прусуствовали чланови председништва СНС, међу којима су и лидер странке Александар Вучић, министри правде Никола Селаковић, енергетике Зорана Михајловић, културе Братислав Петковић, као и министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић и градоначелници Новог Сада и Крушвца, Милош Вучевић и Братислав Гашић, који је и потпредседник СНС-а.

Гостујући у Дневнику РТС-а уочи седнице, потпредседник СНС-а Братислав Гашић рекао је да нико није добио фотељу у наслеђе и да свако треба да преузме одговорност за свој рад.

Иако министри за сада углавном поручују да су спремни на то да њихов рад буде оцењиван, али и да су задовољни како су у протеклом периоду радили, лидер напредњака Александар Вучић указао је да ће реконструкција бити темељна и озбиљна у тој мери да ће поставити стандард за све будуће владе.

Вучић је упозорио да је тешко пронаћи оне који ће признати да нису добро радили и да је због тога неопходно да се поставе објективни критеријуми за оцену рада министара и истовремено истакао да очекује напорну седницу Председништва.

Премијер Ивица Дачић рекао је да би до 14. јула требало да буду утврђени програмски циљеви и принципи на којима ће почивати реконструисана влада, а до 21. јула позната и кадровска решења.

Према ранијим изјавама министара и других актера, до сада није било разговора о промени коалиционог споразума.

број коментара 69 Пошаљи коментар
(недеља, 14. јул 2013, 03:25) - palcica [нерегистровани]

smena

svi koji su lose radili treba smeniti pa ma kojoj stranci pripadali

(субота, 13. јул 2013, 18:57) - anonymous [нерегистровани]

Student masinstva

Kada se radi niko ne obraca na sat, a rezultati ovog rada bice svima pokazan uskoro.

(субота, 13. јул 2013, 17:58) - gela [нерегистровани]

promena

Nece biti velike koristi ako samo Vucic smeni svoje ministre.

(субота, 13. јул 2013, 16:42) - Uroska [нерегистровани]

Vucic

Zna Vucic koji su ministri radili kako treba a koji ne.On odlucuje o njima i njihovom daljem radu u Vladi.Ako ce nekoga da smeni a drugog da postavi,on ce to i uraditi.

(субота, 13. јул 2013, 16:12) - Vesna 80 [нерегистровани]

Promene

Cilj svake države je da radi najbolje što može, a ono što ne valja da promeni. Tako da je po meni ovo pravi potez.

(субота, 13. јул 2013, 15:59) - anonymous [нерегистровани]

Mirjana

Nisam verovao da ce, ali poceli suda rade ono sta su obecali.

(субота, 13. јул 2013, 15:44) - Milos M [нерегистровани]

milos

Ne mogu verovati, da su stvarno krenuli u rekonstrukciju doduse prvi ali su krenuli.

(субота, 13. јул 2013, 15:12) - Meda [нерегистровани]

Meda

Vucic i danas pokusava da pokrene reforme na svakom koraku,konkretno u ovom primeru pokusava da reformu izvrsi prvo od sebe i svojih najblizih ljudi iz stranke.Njegovi pokusaji reforme ne nailaze na odobravanje,posebno ne od koalicionih partnera iz SPS-a i URS-a,ali kao sto i vidimo Vucic se ne obazire na kritike vec zapocinje rekonstrukciju vlade polazeci od svoje stranke.

(субота, 13. јул 2013, 14:57) - Никола [нерегистровани]

svaka cast

Verujem da ce doneti najbolja moguca resenja za Srbiju jer su pokazali da brinu o narodu

(субота, 13. јул 2013, 14:53) - optimista 5-4 [нерегистровани]

zelim da veruem

Zelim da verujem u sve ovo, i u sns i ....ali godine su me naucile, tesko je s ljudima do dobrog resenja. Poitika je ipak besplatan rucak.