Седница влада Србије и Македоније

Владе Србије и Македоније одржале у Београду заједничку седницу. Потписана два докумената о сарадњи министарстава двеју влада. Делегацију Владе Македоније, предводи премијер Никола Груевски, кога је уз државне и војне почасти дочекао премијер Србије Ивица Дачић.

14.10 - Завршена седница влада Србије и Македоније. После седнице потписани протоколи о сарадњи полиција током туристичке сезоне и меморандум о сарадњи у области здравства и медицинске науке.

12.50 - У току заједничка седница влада Србије и Македоније.

11.40 - После свечаног дочека делегације Владе Македоније испред Палате "Србија", почео састанак премијера две земље, Ивице Дачића и Николе Груевског.

Премијер Македоније Никола Груевски предводи државну делегацију која је учестовала на заједничкој седници влада Србије и Македоније, после које је су потписани документи о сарадњи министарстава Србије и Македоније.

После свечаног дочека испред Палате "Србија", Груевски се састао са српским колегом, премијером Ивицом Дачићем, након чега је уследила заједничка седница.

Премијер Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић и министарка унутрашњих послова Македоније Гордана Јанкуловска потписали су Протокол о сарадњи током овогодишње туристичке сезоне.

Дачић и Јанкуловска су протокол потписали у Палати Србија, после заједничке седнице влада двеју земаља.

Министри здравља Србије и Македоније Славица Ђукић Дејановић и Никола Тодоров потписали су меморандум о сарадњи у области здравства и медицинске науке. 

У исто време биће одржан читав низ билатералних састанака министара двеју влада.

Министри спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, енергетике, као и природних ресурса и просторног планирања Расим Љајић, Зорана Михајловић и Милан Бачевић разговарали су са замеником председника Владе Македоније задуженим за економска питања Владимиром Пешевским, министром за информатичко друштво и администрацију Ивом Ивановским и замеником министра за животну средину и просторно планирање Стевом Темелковским.

Потпредседник српске владе и министар рада Јован Кркобабић састао се са македонским колегом Димом Спасовим, а министар финасија и привреде Млађан Динкић са својим колегом Зораном Ставреским, који је уједно и заменик председника македонске владе.

Одржан је и састанак министра пољопривреде Србије и Македоније Горана Кнежевића и Љупча Димовског.

Заједничке седнице влада двеју земаља постаће уобичајене, а договорено је да се одржавају једном годишње, а наредне седница биће одржана у Македонији. 

број коментара 0 Пошаљи коментар