Односи Србије и Анголе у успону

Поводом 37. годишњице независности Анголе амбсадор те земље Токо Диакенга приредио свечани пријем, којем је присутвовао и председник Србије Томислав Николић. Диакенга оценио да су билатерални односи две земље у успону.

Амбасадор Анголе у Србији Токо Диакенга Серао вечерас је приредио пријем поводом 37. годишњице независности Анголе оценивши том приликом да су билатерални односи две земље у успону, са тенденцијом да достигну ниво пре ратних сукоба који су деведесетих година захватили земље бивше Југославије и Анголу.

Пријему у хотелу "Хајат" присуствовали су председник Србије Томислав Николић и председник Скупштине Србије Небојша Стефановић. 

Амбасадор Серао је у изјави агенцији Танјуг казао да су односи Ангпле са некадашњом Југославијом били на веома високом нивоу, с обзиром на то да је, како је подсетио, Југославија била међу првим земљама која је подржала независност Анголе 1975. године.

Он је подсетио да је Југославија деведесетих  година била поприште ратних сукоба, док је у Анголи беснео грађански рат, тако да су у том периоду односи две земље стагнирали.

"Ми се сада трудимо да достигнемо некадашњи ниво односа са Србијом",рекао је Серао, додајући да бројне инвестиције српских компанија у Анголи имају кључни значај за развој те земље.

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 15. нов 2012, 01:01)
anonymous [нерегистровани]

bravo

E,sad mi je lakse!