ДС: Дулић осуђен пре почетка поступка

Оливер Дулић осуђен пре него што је против њега започет било какав поступак, саопштила Демократска странка. Борба против корупције коју власт спроводи је изговор за слабљење ДС-а, наводи се у саопштењу.

Демократска странка саопштила је да је бивши министар животне средине и просторног планирање Оливер Дулић осуђен пре него што је против њега започет било какав поступак и да је борба против корупције коју власт спроводи изговор за слабљење те странке.

"ДС се апсолутно залаже за доследну борбу против корупције, али изражава основану сумњу да је данас та борба изговор за слабљење ДС-а и политички прогон неистомишљеника", наводи се у саопштењу.

Из ДС-а наводе да је чињеница да ниједан члан те странке данас нема исто право на одбрану као други грађани.

"Оливер Дулић је осуђен пре него што је и започет било какав поступак. Бесомучна кампања на коју недељама указујемо учинила га је кривим, а медији који су били у служби актуелне власти у демонизацији Демократске странке објављивали су кривицу и пресуде унапред", додаје се у саопштењу.

Како је наведено, Влада Србије и њен потпредседник Александар Вучић доказаће да није реч о политичком прогону "када престану у медијима да праве припрему за политичка хапшења стварањем атмосфере линча".

"Невероватно је да медији објављују податке о истражним поступцима, висину казне и време хапшења бројних функционера Демократске странке. Такође, када борба против корупције буде важила за све, па и за оне који данас седе у власти, јавност може веровати у искреност те борбе", додаје се у саопштењу.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 06. окт 2012, 22:44) - Farigola [нерегистровани]

Razjasniti

Politika i kriminal ne bi trebalo da su isti pojmovi. Samim tim sudski proces nije isto što i politički proces. Valjda će uskoro shvatiti.

(субота, 06. окт 2012, 22:41) - bubulovic dragoljub [нерегистровани]

progon je izgovor

Sramota je da vredjate postene ljude koje su verovali u vasu stranku,ideju boljeg zivota u Srbiji.