Марковић: Пијетет жртвама, Црна Гора одлучује сама

Црногорски премијер Душко Марковић изјавио је поводом 20. годишњице НАТО бомбардовања, да Црна Гора, као независна држава, део велике евроатлантске породице и будућа чланица ЕУ о својој будућности одлучује сама, али да се с пијететом сећа недужних жртава интервенције из времена када није имала контролу над дешавањима која су је окруживала.

"Навршава се двадесет година од интервенције Северноатлантског савеза у СРЈ. Тада је на северу Црне Горе, у Мурину, трагично страдало шест недужних цивила, међу њима и троје деце. Држава Црна Гора никада неће заборавити недужне жртве", поручио је Душко Марковић у обраћању јавности.

Према његовим речима, интервенцију Северноатлантског савеза 1999. године, Црна Гора није желела нити је до ње довела.

"Црна Гора је тада била део друге државе и део система у којем није имала контролу над дешавањима која су је окруживала", каже премијер Црне Горе. 

Марковић је додао да уз изражавање пијетета према страдалима и присећање на тешко време упућује грађанима поруке за будућност, преноси РТЦГ.

"Наша земља већ припада Европи и њеним вредностима - владавине права, грађанских и економских слобода и поштовања људског достојанства. Зато када се присећамо ових трагичних дешавања, више него икада треба да смо свесни важности јединства и слоге. Можемо имати различита мишљења, али очување наших темељних вредности и солидарности међу нама су принципи који треба да нас подстичу да свакога дана доприносимо напретку наше земље", закључио је Марковић.

број коментара 17 Пошаљи коментар
(уторак, 26. мар 2019, 07:14) - Мирослав Ђукић [нерегистровани]

Пих!

Боље би му било да је ћутао.

(недеља, 24. мар 2019, 20:37) - ,," [нерегистровани]

Прилепак Прелетачевић

Неће више бити тог прелетања како ветар дуне.
Бар мени, сви који се сада више не изјашњавају као Срби, завршили су сву причу.
Одрод једном, одрод заувек.

(недеља, 24. мар 2019, 15:47) - anonymous [нерегистровани]

Gospodine Markovicu...

...Crna Gora je 1999.goine bila u sistemu u kome je imala kontrolu nad desavanjima,ali sada nema nikakvu kontrolu,vec "slepo izvrsava naredjenja" NATO pakta,a pre svega SAD!
Iznosite li vi ove neistine namerno ili ,ne daj boze,zbog neinformisanosti,ne znam?
Pitam se samo,da li ponekad "trepnete" kad govorite?

(недеља, 24. мар 2019, 15:33) - anonymous [нерегистровани]

ej bre...

aman ljudi sta vam je , neka ih ,daleko im kuca...kamo srece da nismo bili toliko bliski...secam se kao dete kad otac i majka prime plate, dobiju nekakve rolnice papira i tu su im godinama odbijali za obnovu Crne Gore od zemljotresa a sad nas pljuju gde god stignu, Slovenija i Hrvatska su prestale davati pare a mi smo jos davali posle njih 2-3 godine...samo sto dalje od njih i dovidjenja...

(недеља, 24. мар 2019, 13:34) - R. Zivkovic.Rottredam [нерегистровани]

AU

sta ovaj isprica na brzinu. Tesno vam je bilo zajedno sa Srbijom niste ni ucemu odlucivali alal vam vera ali nazalost nevera! Citajuci doticnog gospodina kosa mi se dize na glavi od lazi koji je istresao bez imalo stida! Sto neko ovde sve izcitira zivu istinu u 4%vezi zajdnickog zivota Srbije i M. Negra nema se sta dodati zato necu da duzim.4%-50% ucesca sve govori kakvim se lazima radi.

(недеља, 24. мар 2019, 13:33) - anonymous [нерегистровани]

vrednosti

Kako su ga naucili kako treba da prica i da hvali njihove "vrednosti". Isto kao i trecerazredni (nevazni" politicari sa zapada. Samo ponavljaju jedno isto kao papagaji.

(недеља, 24. мар 2019, 13:14) - Воронцов [нерегистровани]

Ово је прави пример менталитета НАТО полтрона

Шта си то европске вредности ? Зар у разне европске "вредности" не спада и злочиначка НАТО агресија. Дакле тај појам "вредности" јесте веома разнолик.

(недеља, 24. мар 2019, 13:04) - anonymous Lala [нерегистровани]

Tipičan primer :

Podvi rep , poklopi uši , začepi usta , samo tako možeš biti za NATO od koristi .

(недеља, 24. мар 2019, 12:39) - R.Srpska [нерегистровани]

Mili moj rođače

Ne pričaš ti Markoviću tako što želiš,nego što moraš rođače! Pozdrav od rođaka iz R.Srpske.

(недеља, 24. мар 2019, 12:38) - anonymous [нерегистровани]

Deo nekog sistema

Sada je Crna Gora takođe deo nekog sistema u kome nema ama baš nikakvu moć odlučivanja ako je o tome hteo nešto prozboriti ....