Filipović: Spremni smo za ispit generacije

Srpski vaterpolisti Filip Filipović i Duško Pijetlović istakli su da su zadovoljni proverom protiv Mađarske i poručili da ekipa spremno dočekuje Olimpijske igre u Riju, gde je glavni cilj zlatna medalja.

Srbija je na otvorenom bazenu na Tašmajdanu savladala Mađarsku sa 12:11 u generalnoj probi pred Olimpijske igre.

"Odlična uvertira pred prvi meč na OI, iza nas je težak period i sada preostaje samo glazura pred Rio. Za Rio se spremamo četiri godine, ali i bukvalno celu karijeru. Pred nama je ispit generacije, prethodne smo položili, nadam se da ćemo i ovaj", rekao je Filipović.

Filipović ne krije da svi željno čekaju pohod na jedinu medalju koja nedostaje sadašnjoj generaciji.

"Ići ćemo od utakmice do utakmice, drugačije ne znamo. Biće teško, podizaćemo formu pred finalne okršaje i voleo bih da nas pogleda sportska sreća. Nadam se da ćemo ostvariti rezultat koji svi priželjkuju", poručio je Filipović, koji je postigao 500. gol u nacionalnom timu protiv Mađarske.

"Biće ih još mnogo, nadam se...Hvala ekipi, golovi su njihovo delo jer ne idu na ime Filipa Filipovića, samo tako novinari pišu. Ponosan sam što sam deo ovog tima", rekao je on.

Njegov saigrač Duško Pijetlović smatra da će Mađarska biti jedan od glavnih konkurenata u Riju.

"Godinama beležimo vrhunske rezultate i nadam se da ćemo isto tako nastaviti u Riju. Danas smo bili umorni, što se videlo na početku meča kada su Mađari imali vođstvo. Moramo mnogo bolje u Brazilu da igramo ako hoćemo zlato. Preostaje nam finalizacija priprema u Italiji i verujem da ćemo biti pravi", zaključio je snažni centar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво