"Ja te volim, Srbijo", badnjak i božićna čestitka naših tenisera

Srpski teniseri obezbedili su plasman u četvrtfinale ATP kupa već posle dva kola u grupnoj fazi. "Orlovi" su pobedili Francusku sa 2-1 u pobedama i maksimalnim učinkom rezervisali kartu za Sidnej, gde će biti organizovana završnica.

Odlučujući bod Srbiji doneli su u dublu Novak Đoković i Viktor Troicki, koji su napravili iznenađenje protiv Nikole Maua i Eduara Rože-Vaslana.

Đoković i Troicki pobedili su rezultatom 6:3, 6:7 (5-7), 10:3, a nakon meča su čestitali Božić svim pravoslavnim vernicima.

"Želeo bih pre svega da čestitam Božić prisutnim navijačima, kao i svima u Srbiji. Hristos se rodi", izjavio je Troicki, posle čega je nastavio Novak:

"Hvala svima koji su došli na ovaj praznik. Srećan Božić svima i hvala vam što ste ostali ovako dugo – i srpskim i francuskim navijačima. Vi ste prava teniska publika."

Moderator je najboljeg srpskog sportistu upitao da li ima nešto da poruči...

"Vidimo se u Sidneju", rekao je Đoković.

Kapiten Srbije Nenad Zimonjić nije mogao da nađe prave reči da opiše ono što su njegovi momci uradili.

"Sve se svodi na hrabrost i tih nekoliko poena. Francuzi su odigrali vanserijski, imali nekoliko izuzetnih poteza, posebno Nik (Mau). Međutim, Novak i Viktor su bili fantastični i zaslužili su pobedu. Nju su osvojili zahvaljujući ovim predivnim navijačima. Hvala svima, kao da smo igrali u Srbiji", osvrnuo se Zimonjić na gromoglasnu podršku nekoliko desetina Srba u Brizbejnu.

Za kraj, naš tim se okupio, podigao badnjak i počeo slavlje uz čuvenu pesmu "Ja te volim, ja te volim, ja te volim, Srbijo..."

Prvi meč igrali su Dušan Lajović i Benoa Per, srpski teniser je spasao tri meč-lopte, izborio odlučujući set, ali u finišu nije imao snage – 6:2, 6:7 (6-8), 6:4.

Per je doneo vođstvo "trikolorima", pre nego što je Đoković u svom stilu uspeo da izjednači.

Drugi reket sveta je rutinski pobedio Gaela Monfisa sa 6:3, 6:2 i potom doneo odlučujući bod "orlovima".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво