Ђоковић и Троицки заблистали, Србија као прва иде у четвртфинале!

Новак Ђоковић и Виктор Троицки донели су победу Србији у дуелу са Француском, у другом колу групне фазе АТП купа – 2:1. Ђоковић и Троицки су у дублу донели одлучујући поен, тријумфом над Николом Мауом и Едуаром Роже-Васланом, резултатом 6:3, 6:7 (5-7), 10:3.

"Орлови" су забележи и други тријумф у Бризбејну, чиме су коло пре краја обезбедили прво место у групи А и сигурни су путници за Сиднеј, где ће бити завршница турнира.

У следећој рунди Србија се састаје са Чилеом, а у том сусрету капитен Ненад Зимоњић моћи ће да одмори прве звезде и пружи шансу двојици Никола – Милојевићу и Чачићу.

Српски тим је одлично започео меч и очигледно је било да Новак и Виктор осећају мањи притисак него противници. Французи су важили за фаворите, али су прву прилику имали наши момци.

Код резултата 2:1 су дошли до 40:40 (одлучујући поен који значи и гем и брејк лопту), али нису успели да дођу до вођства. Ипак, учинили су то у шестом гему, захваљујући одличним ритернима и стечену предност сачували до краја сета.

Одлично су Ђоковић и Троицки сервирали, да би се појавио први проблем након два гема у другом сету – други рекет света осетио је бол у десном лакту, истом оном који је оперисао пре скоро две године, због чега је затражио медицински тајм-аут.

Терапија је деловала, најбољи српски спортиста се вратио на терен и играо одлично, а Троицки и он су пропустили велику прилику при резултату 4:4 у гемовима. Имали су четири везане прилике да реше меч, нису успели и отишло се у тај-брејк.

У 13. гему више среће и умећа имали су противници, а када су направили мини брејк у трећем сету (игран до 10 по дубл правилима), чинило се да су ближи тријумфу.

Тако нису мислили Новак и Виктор, који су нанизали девет поена и фуриозном серијом дошли до тријумфа.

Први меч играли су Душан Лајовић и Беноа Пер, српски тенисер је спасао три меч лопте, изборио одлучујући сет, али у финишу није имао снаге – 6:2, 6:7 (6-8), 6:4.

Пер је донео вођство "триколорима", пре него што је Ђоковић у свом стилу успео да изједначи.

Други рекет света је рутински победио Гаела Монфиса са 6:3, 6:2 и потом донео одлучујући бод "орловима".

"Орлови" још не знају противника, биће то друга најбоља другопласирана селекција.

АТП куп је ново такмичење које се игра за наградни фонд од 15 милиона долара.

Ток меча:

15.38 – Крај меча, Србија је победила Француску!

У продуженом тај-брејк Ђоковић и Троицки су одиграли као у трансу. Нанизали су девет узастопних поена код резултата 1:3 и тако дошли до тријумфа. Србија иде у четвртфинале резултатом 6:3, 6:7 (5-7), 10:3.

15.22 – Србија изгубила други сет, Француска изједначила на 1-1! Додатни гем припао је Французима, који су искористили своју једину шансу. У седмом поену ритерн је пао на линију, што је било довољно за 6:3, 6:7 (5-7).

15.14 – Тај-брејк одлучује победника другог сета! Бурно је у Бризбејну, "орлови" су имали шансе, али ће тај-брејк одлучити ко ће добити други сет (6:3, 6:6).

15.04 – Србија пропустила четири брејк шансе! Невероватну прилику пропустили су наши момци, тачније, Французи су се извукли. Имали су Ђоковић и Троицки 0:40, аутоматски четири шансе, али их нису искористили. Мау је прву неутралисао нестварним ударцем, потом и сервисом донео 6:3, 4:5.

14.58 – Узаврела је атмосфера у Бризбејну. Обе селекције изгарају за поене и сада је 6:3, 4:4.

14.52 – У шестом гему другог сета један потез Француза и судије изнервирао је Ђоковића. Тражили су противници снимак (новина која је уведена на АТП купу), где се видело да је Новак направио "прелаз" на мрежи и Србији је с правом одузет поен. Добили су две брејк лопте "триколори", али су Новак и Виктор сјајно реаговали и изједначили на 6:3, 3:3.

14.42 – Новак покушава да не мисли на бол, али срећом одлично сервира. Лагано Србија долази до изједначења – 6:3, 2:2.

14.38 – По добијању медицинске помоћи, српски тим се вратио на терен и било је очигледно да други рекет света има проблем. Французи лако добијају гем за 6:3, 1:2.

14.33 – Меч је прекинут због медицинског тајм-аута. Новак има проблем са десним лактом, који је оперисао пре скоро две године.

14.30 – Троиски лагано одсервирао за изједначење, али Србија се нашла у проблему. Новак Ђоковић је осетио бол у десној руци при резултату 6:3, 1:1.

14.27 – Нашпановани су наши момци, посебно након добијања првог дела, али су и противници подигли ниво игре. Сјајан потез Роже-Васлана, па још два добра сервиса за 6:3, 0:1.

14.20 – Троицки је одсервирао фантастично и упркос грешкама Новака, Србија долази до првог сета резултатом 6:3!

14.19 – По један гем на обе стране и Србија сервира за први сет при резултату 5:3.

14.12 – Брејк за Србију! Два одлична ритерна наших момака донела су 0:30, потом је Ђоковић фантастичним ритерном омогућио две везане брејк шансе, а већ прву Србија користи. Французи су се збунили и "орлови" воде 4:2.

14.04 – Прву прилику имао је српски дубл. На сервису је био Роже-Васлан и, након две лоше реакције на мрежи Француза, било је 40:40. То је аутоматски брејк шанса, али је Ђоковић лоше ритернирао и пропала је шанса – 2:2.

13.56 – Експресно је узвратио и Мау, упркос одличним ритернима Србије, па је изједначио на 1:1.

13.52 – Српски тим почео је дуел сервисом и предност је добио Троицки. Без већих проблема су добили четири поена и повели 1:0.

13.50 – Почео меч Ђоковића и Троицког против Мауа и Роже-Васлана.

13.45 – Тенисери су изашли на терен.

Уколико изабраници Ненада Зимоњића тријумфују у мечу дублова, дефинитивно ће обезбедити пласман у четвртфинале АТП купа, коло пре краја групне фазе.

У другом мечу групе А у којој се налази наш тим Јужна Африка је са максималних 3-0 елиминисала Чиле.

Текстуални пренос меча можете пратити на нашем порталу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво