Француска повела, Лајовић после велике борбе поражен од Пера

Српски тенисер Душан Лајовић поражен је од Француза Беноа Перa са 2:1 (6:3;6:7/6:8/;6:4) у првом мечу селекција Србије и Француске у другом колу групе А на АТП купу. У наредном мечу срешће се Новак Ђоковић и Гаел Монфис, ток тог дуела и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

Већ на самом старту меча Душан Лајовић је дозволио брејк противнику, а потом је уследило неколико рибрејкова на обе стране, да би ипак Пер први сет сигурно добио са 3:6.

Врло слична ситуација са лако изгубљеним гемом поновила се нашем тенисеру и на старту другог сета, али Лајовић у финишу успева да преокрене резултат чиме је изборио тај-брејк. Потом успева и да га добије са 8:6 изједачи на 1:1 и уведе меч у одлучујући трећи сет.

У трећем сету се равноправна борба водила све до самог финиша када је Француз успео да дође до брејка који му је обезбедио победу.

Захваљујући овој победи репрезентација Француске, која је тренутно друга у групи, повела је са 1:0 у дуелу са Србијом која је на челу групе А.

У наредном мечу састају се Новак Ђоковић и Гаел Монфис, а потом је на програму дубл.

Србија последњи меч у групи игра у среду рано против Чилеа.

Ток меча:

10.52 - Крај меча, Пер одузима сервис Лајовићу за победу у овом дуелу.

10.43 - Лајовић у осмом гему успева да се извуче из неугодне ситуације, 4:4 у трећем сету. Меч је ушао у свој други сат...

10.27 - И у наредна два гема без брејка - 2:2.

10.22 - Тенисери сигурни на свој сервис на старту трећег сета - 1:1.

10.13 - Душан Лајовић после великог преокрета осваја други сет после драматичног тај-брејка у коме је спасао чак две меч лопте и на крају славио 8:6. Овај период игре трајао је 55 минута.

10.10 - Велика драма у тај-брејку - 6:6.

10.02 - Играће се тај-брејк у другом сету - 6:6.

09.57 - Брејк Лајовића, наш тенисер одузима сервис ривалу при резултату 5:4. Сервирао је Француз за победу у овом дуелу али храбри Душан је одиграо фантастичан гем и преокренуо резултат...

09.28 - Наш тенисер лоше отвара други сет. Пер већ на старту одузима сервис Лајовићу.

09.18 - Беноа Пер осваја први сет резултатом 6:2 после 32 минута игре.

09.13 – Нови брејк за Пера. Необичан ритам обрта се наставља. Француз поново осваја брејк шансу и узвраћа новим брејком за 5:2, па сада сервира за освајање првог сета.

09.10 – Брејк за Лајовића. Српски тенисер успева да дође до чак три брејк шансе на трећем сервис гему француза и без изгубљеног поена осваја брејк и смањује предност противника на 2:4.

09.05 – Нови брејк за Пера. Француз опет осваја две брејк шансе а Лајовић успева да их анулира и чак поведе али потом Пер долази и до треће шансе коју претвара у 4:1 у првом сету.

08.55 – Лајовић се враћа у меч освојивши свој други сервис гем без изгубљеног поена за 2:1.

08.53 – Пер самоуверено сервира и осваја свој први сервис гем са само једним изгубљеним поеном за потврду предности од 2:0.

08.50 – Брејк за Француза. Лајовић не успева да сачува свој први сервис гем јер Пер већ на старту осваја две брејк шансе од којих другу претвара у вођство од 1:0 на почетку првог сета.

08. 42 – Тенисери су изашли на загревање и ускоро се очекује почетак меча. Први на сервису биће Душан Лајовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво