"Stotka" Srbije protiv Francuske, Bogdan nezaustavljiv

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Francusku 105:88 u prvom meču pripremnog turnira u Kordobi pred Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Bogdan Bogdanović najefikasniji kod "orlova" sa 29 poena, Radljuljica 18, Jokić 15 poena. Naredni meč srpski košarkaši igraju protiv Argentine.

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Francusku 105:88 (25:22, 25:22, 32:24, 23:20) u prvoj utakmici na turniru "Super 4" u argentinskoj Kordobi, koji je poslednja provera uoči Olimpijskih igara u Riju.

Srbiju su do treće pobede protiv Francuza ovog leta predvodili Bogdan Bogdanović sa 29, Miroslav Raduljica sa 18 i Nikola Jokić sa 15 i Milan Mačvan sa po 14 poena.

Posle "uspavanog" početka Srbije, kada je protivnik stigao do prednosti od 17:6, Bogdan Bogdanović preuzima komandnu palicu u svoje ruke i sa 18 postignutih poena donosi "orlovima" prednost na poluvrmeenu od 50:44.

Već u trećoj četvrtini Srbija stiže do plus petnaest, a Bogdanoviću su se pridružili Raduljica, Jokić i Mačvan, pa se već u finišu treće deonice nazirao pobednik.

Poslednja četvrtina donela je nezanimljivu igru, kao da su igrači obe ekipe jedva čekali kraj meča, ali su izabranici Saše Đorđevića uspeli da dođu do "stotke" i pokažu Francuzima šta ih čeka u Riju.

"Trikolori" su igrali bez svog najboljeg igrača Tonija Parkera, koji je zbog rođenja sina nakratko napustio saigrače, ali to ne umanjuje odličan rezultat srpskog tima.

Srpski košarkaši u nedelju od dva sata ujutro igraju protiv domaćina Argentine, a turnir završavaju protiv Hrvatske, u nedelju od 23 sata.

Ovako je protekao prvi meč Srbije na turniru u Kordobi:

01.08 - Kraj u Kordobi, Srbija je savladala Francusku sa 105:88.

Odužila se poslednja četvrtine, iako je pobednik meča odavno bio odlučen. U finišu smo videli nešto nervozniju igru sa obe strane, pa je nesigurni argentinski sudijski trio dosudio nekoliko nesportskih ličnih grešaka, kao i tehničku grešku selektoru Srbije.

00.40 - Posle tri odigrane četvrtine, Srbija protiv Francuske vodi sa 82:68.

Odlična igra Srbije u trećoj četvrtini, koju izabranici Saše Đorđevića dobijaju sa 32:24.

00.17 - Nastavljen je meč.

00.05 - Francuzi meč protiv Srbije igraju bez Tonija Parkera, koji je u toku dana po drugi put postao otac.

00.00 - Poluvreme u Kordobi, Srbija vodi protiv Francuske sa 50:44.

"Orlovi" su odlično počeli drugu četvrtinu na krilima Bogdana Bogdanovića i stigli do prednosti od 39:27, ali su Francuzi pojačali odbranu i smanjili prednost Srbije.

Bogdanović najefikasniji na meču sa 18 postignutih poena.

Zanimljivo je da je Srbija i drugih deset minuta rešila u svoju korist rezultatom 25:22. 

23.38 - Posle prvih 10 minuta, Srbija vodi protiv Francuske sa 25:22.

Francuzi su bolje ušli u meč i posle četiri minuta igre imali prednost od 17:6. Ipak, "orlovi" se bude, u nastavku prve četvrtine dolaze do svoje igre, a onda i prednosti.

Bogdanović najefikasniji u srpskom timu sa 10 poena.

23.16 - Konačno je počeo meč u Kordobi.

23.04 - Organizatori su odlučili da meč između Srbije i Francuske počne u 23.15. U toku je predstavljanje igrača dve ekipe.

22.56 - Košarkaši Srbije i Francuske uveliko su na terenu hale u Kordobi, očekujemo početak meča za nekoliko minuta.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво