"Orlići" pali u Poljskoj, Evropsko prvenstvo pod znakom pitanja

Mlada reprezentacija Srbije poražena je od Poljske u Lođu sa 1:0, u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. "Orlići" su odigrali poprilično slabu utakmicu i doveli u pitanje plasman na kontinentalni šampionat.

Naša selekcija posle četiri utakmice ima samo četiri boda i nalazi se na četvrtom mestu grupe 5. Ispred su Bugarska sa bodom više, Rusija sa osam i prvoplasirana Poljska sa 10.

Samo pobednici grupa će se direktno plasirati na takmičenje koje će biti odigrano u Mađarskoj i Sloveniji, dok će ostale ekipe morati da traže šansu kao najbolje drugoplasirane ili kroz baraž.

Utakmica u Lođu počela je inicijativom srpskih fudbalera, koji su imali nekoliko pokušaja, ali su se Poljaci brzo oslobodili pritiska.

Domaći igrači su pokušavali brzim kontrama i polukontrama da naude našem timu, bili su izuzetno uspešni i "orlići" su imali mnogo sreće što na odmor nisu otišli sa rezultatskim zaostatkom.

Tri fantastične propustio je Patrik Klimala, jednom je pogodio stativu, pa su mreže mirovale do poluvremena.

Nastavak igre doneo je nešto ofanzivniju Srbiju i dve velike prilike – neprecizni su bili Dejan Joveljić i Dimitrije Kamenović, što su domaći kaznili u 79. minutu.

Klimala je posle brze akcije pobegao čuvarima, dodao do Mateuša Boguša, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu sa nekih šest-sedam metara.

Do kraja susreta mogli su Poljaci da dupliraju vođstvo, nisu uspeli, ali su zadržali prednost i naneli Srbiji drugi poraz.

Za tačno mesec dana, 15. novembra, Srbija dočekuje Estoniju, dok će četiri dana kasnije na svom terenu igrati i protiv Rusije.

Tok meča:

19.54 – Kraj utakmice! "Orlići" su poraženi od Poljske sa 1:0. 

19.49 – Umalo šansa za Srbiju posle prekida, malo je falilo da lopta dođe do Vlahovića.

19.48 – Igraće se još pet minuta.

19.42 – U 84. minutu i peta izmena u Srbiji, ušao je Dušan Vlahović umesto Ivana Ilića.

19.41 – Velika sreća za Srbiju! Klimala je uništio još jednu sjajnu šansu Poljaka i ostalo je 1:0.

19.37 – GOOOL! Poljska vodi protiv Srbije 1:0! Surova kazna za promašaje stigla je samo minut kasnije. Klimala je pobegao čuvarima, dodao do Boguša, kojem nije bilo teško da pogodi mrežu.

19.36 – Minijatura Birmančevića, pa udarac Čumića. Golman Poljske lako brani.

19.35 – Kamenović propustio najbolju šansu! Drugi put nakon kornera "orlići" dolaze do prilike. Kamenović je bio najviši u skoku, ali nije imao sreće.

19.31 – Opet dvostruka izmena u selekciji Srbije. Ulaze Slobodan Tedić i Nikola Čumić, a izašli su Joveljić i Adžić.

19.30 – Velika prilika za Srbiju! Najbolju šansu imao je Dejan Joveljić posle kornera. Probao je glavom, lopta je otišla preko gola.

19.24 – Drugi put danas golman Ilić sprečava vođstvo Poljske. Pobegao je Listkovski u 66. minutu čuvarima i glavom šutirao sa sedam-osam metara, pravo u našeg čuvara mreže.

19.20 – Kamenović je pokušao "makazicama", Grabara ponovo siguran.

19.16 – Luka Ilić se izgleda sam povredio. U pitanju je primicač, ali je igrač NAK Brede sam izašao van terena. Ipak, mora da ustupi mesto Birmančeviću. Stolica je izveo i Nišića, koji je ustupio mesto Zlatanu Šehoviću.

19.13 – U 55. minutu opet mnogo sreće za Srbiju. Klimali je opravdano poništen pogodak zbog ofsajda.

19.11 – Adžić pokušava iz slobodnog udarca, pravo u golmana Grabaru.

19.06 – Dobar napad Srbije, Pavlović je poslao dugu loptu do Stuparevića na levi bok, ovaj iz prve tražio Luku Ilić, koji je zamalo kasnio.

19.03 – Počelo drugo poluvreme u Lođu.

18.49 – Kraj prvog poluvremena, bez golova u susretu Poljske i Srbije.

18.44 – Loša vest za Srbiju, Rusija je povela u Estoniji sa 1:0 u finišu prvog dela igre.

18.43 – Konačno su "orlići" kreirali kakvu-takvu priliku. Glavom je pokušao Stuparević, bez opasnosti po gol domaćina.

18.42 – Poljska pogodila stativu! Mnogo sreće ima Srbija što Klimalu neće gol danas. Pobegao je čuvarima u 41. minutu i pogodio stativu.

18.29 – Sada je golman Ilić heroj Srbije. Klimala je drugi put u kratkom vremenskom periodu bio blizu pogotka, ali ga je naš čuvar mreže omeo.

18.25 – Stoprocentna šansa za Poljake! Nakon centaršuta Boguša sa leve strane, na drugoj stativi je usamljen bio Klimala, ali je srećom loše zahvatio loptu glavom.

18.24 – Još jedan dobar prodor Adžića po levom boku, opet bez šanse za Srbiju.

18.20 – Poljaci su uspeli da se oslobode pritiska Srbije sa početka utakmice i sada se najveća borba vodi na sredini terena. 

18.13 – Sjajan potez Kamenovića u 12. minutu, kada je intervencijom spasao gotovo siguran gol. Igrači u belim dresovima bili su u stopostotnoj šansi.

18.12 – Probio je Adžić po levom boku i ubacio na peterac, Ivan Ilić je probao petom, pravo u golmana Poljske.

18.11 – Klimala beži odbrani Srbije posle izuzetno dobrog kontranapada Poljaka. Srećom, napadač domaćih je bio u ofsajdu.

18.07 – Uzvraćaju i Poljaci, Boguš pravo u golmana Ilića.

18.06 – Prvi udarac Srbije, Luka Ilić je natrčao na loptu, ali nije bio precizan.

18.05 – U trećem minutu "orlići" su kreirali prvu akciju, Luka Ilić je pokušao da asistira Joveljiću, ali je napadač Ajntrahta bio nešto dalje od čuvara.

18.02 – Počela utakmica Poljske i Srbije u Lođu.

17.30 – Sastavi:
Poljska: Grabara – Gumni, Valukijevič, Sobočinski, Listkovski – Džidžek, Fila, Pestka – Jožvijak, Klimala, Boguš

Srbija: M. Ilić – Nišić, Mašović, Pavlović, Kamenović – L. Ilić, Petrović, I. Ilić – Adžić, Joveljić, Stuparević

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво