"Orlovi" u Vilnjusu priželjkuju sva tri boda u kvalifikacijama

Fudbalska reprezentacija Srbije od 20.45 igra u Vilnjusu protiv Litvanije u okviru kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope. Tok meča i kretanje rezultata pratite na našem portalu.

Ekipa Ljubiše Tumbakovića u dobrom raspoloženju je krenula na put, pošto je savladala Paragvaj u pripremnoj utakmici.

Srbija je u Litvaniju opputovala kao favorit u nadi da će zabeležiti četvrtu vezanu pobedu protiv ovog rivala. U poslednjih 13 meseci Srbija i Litvanija sastajali su se tri puta, Srbija je ostvarila sve tri pobede, u Viljnusu smo u Ligi nacija slavili 1:0, gol je postigao Dušan Tadić.

Naša selekcija je trenutno treća na tabeli grupe B i gotovo je izvesno da će za plasman na kontinentalni šampionat morati da se bori kroz baraž.

"Orlovi" posle pet utakmica Grupe B imaju sedam bodova, dok su Litvanci poslednji sa samo jednim bodom. Ukrajina je prva sa 16 poena iz šest mečeva, Portugalija je druga sa 11 posle pet utakmica, a Luksemburg četvrti sa četiri boda.  

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, pred meč kvalifikacija za EURO 2020 protiv Litvanije, rekao je da rival njemu dobro poznat.

"Gledao sam Litvaniju sad protiv Ukrajine i to je jedna pozitivnija dimenzija. Daleko disciplinovanija, borbenija ekipa, sa posebnom idejom. Kao da igrači polako sazrevaju. Bilo je promena, ali ne mnogo", rekao je Tumbaković na konferenciji za medije u Vilnjusu.

Tumbaković je upitan i da li očekuje čudo do kraja kvalifikacija da Srbija EP obezbedi pre baraža.

"Da bi se desilo čudo, prvo mora da zavisi od nas. Ako mi ne pobedimo, onda šta god da se desi, nije čudo. Zato idemo stepenik po stepenik, hajde da pobedimo, pa onda da vidimo čudo, a čuda se dešavaju", rekao je on.

Utakmica između Litvanije i Srbija igra se u od 20.45 u Vilnjusu. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи