Тумбаковић "мешао карте", Митровић у финишу за победу над Парагвајем

Фудбалска репрезентација Србије победила је Парагвај резултатом 1:0 у пријатељској утакмици одиграној у Крушевцу. Победоносни погодак постигао је нападач Александар Митровић у 90. минуту.

Селектор Љубиша Тумбаковић је мало "промешао карте", делом и што није могао да рачуна на неколико стандардних репрезентативаца (Душана Тадића, Немање Матића, Николе Миленковића и Сергеја Милинковић-Савића).

Александар Коларов играо је на позицији штопера, а прилику добили играчи који не представљају окосницу тима, попут Предрага Рајковића, Стефана Митровића и Немање Милетића.

Парагвајци су боље отворили меч у Крушевцу и нападали у уводном делу меча, али се након петнаестак минута наш тим ослободио притиска и почео да прети.

Најагилнији у нападу били у Немања Радоњић, Филип Младеновић и Адем Љајић, који је у 25. минуту погодио пречку.

Србија је била бољи ривал, али није могла до гола и на паузу се отишло без погодака, да би на старту наставка Парагвајци мало помогли. Мигел Алмирон је покушао да инсценира пенал и добио други жути картон, па су "орлови" имали више од 35 минута имали играча више.

И поред бројчане предности нису успевали да пробију бедем гостију све до надокнаде времена, када је Митровић сјајно скочио после центаршута Родића са левог бока и постигао свој 29. гол у националном дресу.

Нашу селекцију у понедељак очекује наставак квалификација за Европско првенство 2020. године, када ће на програму бити гостовање Литванији од 20.45.

Ток меча:

22.35 – Крај утакмице! Србија је победила Парагвај са 1:0 поготком Митровића.

22.34 – ГООООЛ! Александар Митровић доноси Србији 1:0 у 90. минуту! Одлично је нападач Фулама скочио после центаршута Родића са левог бока и пробио бедем Парагвајаца!

22.30 – Дебитоваће и голман Роцков, који је накнадно добио позив у репрезентацију.

22.20 – Љајић још једном гађа, поново је успешнији голман Парагваја.

22.19 – У 76. ударац је са дистанце опробао и Гудељ, лопта је отишла преко пречке.

22.15 – Опао је ритам у Крушевцу, без обзира на бројчану предност, репрезентација Србије не успева да креира прилике. Измене које је направио Тумбаковић, за сада не доносе бољитак на терену.

22.09 – Трострука промена у репрезентацији Србије: Милан Родић уместо Младеновића, Милан Гудељ мења Максимовића, а Коларов уступа место Немањи Милуновићу.

22.06 – Максимовић је уписан у бележницу због повлачења Санабрије. У другом полувремену нема много узбуђења.

21.56 – Алмирон искључен! После покушаја да инсценира једанаестерац у 53. минуту, Алмирон је зарадио други жути картон и Србија ће имати играча више до краја сусрета.

21.48 – Почело друго полувреме, Тумбаковић направио двоструку измену.

Марко Гобељић је заменио Немању Милетића, док је уместо Луке Миливојевића ушао Саша Лукић.

21.31 – Полувреме, без голова у дуелу Србије и Парагваја.

21.30 – Блас Риверос је направио дар-мар по десној страни, дошао скоро до петерца и мало је фалило да донесе предност гостима пред петнаестоминутну паузу.

21.27 – У 42. минуту поништен је гол гостију због фаула Морела над Колоравом у казненом простору.

21.26 – Рајковић опрезан после ударца Парагвајаца у финишу полувремена.

21.23 – Одлично додавање Максимовића до Немање Милетића, бек Србије је покушао да проигра Митровића у шпицу и то се испоставило као погрешно решење.

21.17 – Мало је фалило да Радоњић дође у стопостотну шансу у 33. минуту, уз много среће у томе га је спречио Алберто Рохас.

21.10 – Љајић погодио пречку! У 25. минуту одличан соло продор направио је Љајић, шутирао сјајно искоса са леве стране, али је еврогол спречила пречка.

21.04 – Опет Радоњић у центру пажње, у 20. минуту није довољно добро захватио лопту главом на центаршут са левог бока.

21.00 – Чувар мреже Парагваја Роберто Фернандес зауставља наш први ударац у оквир гола. Са леве стране покушао је Младеновић.

20.59 – Први пут Србија је припретила у 14. минуту. Лепо је по десном боку пробио Радоњић, убацио испред гола Парагваја, али је Хорхе Алонсо некако отклонио опасност.

20.53 – У 8. минуту први ударац у оквир гола Рајковића, без опасности по српског голмана.

20.51 – Неопрезност Митровића могла је да кошта "орлове", али Рохас није стигао да прихвати лопту у казненом простору.

20.49 – Прву прилику на мечу имали су гости који су пробили по десном боку у петом минуту. Уследио је оштар центаршут у петерац, али није било опасности по нашу одбрану.

20.44 – Почела утакмица Србије и Парагваја у Крушевцу.

20.20 – Селектор Тумбаковић је мало "промешао карте" и на месту штопера ће играти капитен Александар Коларов.

20.07 – Састави:

Србија: Рајковић, Милетић, С. Митровић, Коларов, Младеновић, Максимовић, Миливојевић, Гаћиновић, Љајић, Радоњић, А. Митровић

Парагвај: Фернандес, Рохас, Гомес, Алонсо, Риверос, Хорхе, Виљасанти, Паредес, Алмирон, Санабрија, Гонсалес

20.05 – Познат је састав Србије.

Србија ће угостити Парагвај јер је слободна у овом термину квалификација за Европско првенство 2020. године.

Селектор Љубиша Тумбаковић неће моћи да рачуна на неколико играча, јер због повреда одсуствују Душан Тадић, Никола Максимовић и Сергеј Милинковић-Савић.

Тумбаковић је недавно преузео кормило "орлова" и забележио по једну победу и пораз.

Нашу селекцију у понедељак очекује наставак квалификација, када ће на програму бити гостовање Литванији од 20.45.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво