Тумбаковић: Прво да победимо, па да верујемо у чуда

Селектор репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић, пред меч квалификација за Европско првенство 2020. године против Литваније, истиче да је сутрашњи ривал добро познат.

"Гледао сам Литванију сад против Украјине и то је једна позитивнија димензија. Далеко дисциплинованија, борбенија екипа, са посебном идејом. Као да играчи полако сазревају. Било је промена, али не много", рекао је Тумбаковић на конференцији за медије у Вилњусу.

Тумбаковић је упитан и да ли очекује  чудо до краја квалификација, односно да Србија обезбеди пласман на Европско првенство пре баража.

"Да би се десило чудо, прво мора да зависи од нас. Ако ми не победимо, онда шта год да се деси, није чудо. Зато идемо степеник по степеник, хајде да победимо сутра, па онда да видимо чудо, а чуда се дешавају", рекао је он.

Једно од питања било је да ли је љут на фудбалера Реал Мадрида Луку Јовића, који је, како пише шпански лист Ас, слагао да је повређен за мецц са Луксембургом, а четири дана после тога је играо за Реал Мадрид и да га због тога селектор није позвао за мецц са Литванијом.

Шпански медији су пренели да је селектор Србије казнио Луку Јовића, што је интересовало и новинаре у Вилњусу. Тумбаковић је кратко говорио о овоме, али је обећао да ће се о томе више причати након меча са Литванијом.

"Ја овог момента, уз све проблеме у транспорту имам проблем организације тренинга и припрема за утакмицу. Причаћемо, у реду, али после утакмице, не сад", закључио је Тумбаковић.

Митровић: Најбитније да тим победи

Нападач Србије Александар Митровић, рекао је да да би волео да настави голгетерску серију у дресу репрезентације, али да је најважније да тим победи.

"Било би лепо да наставим голгетерски низ, али најбитније је да екипа игра добро и оствари победу. Ако дође још који гол, било би супер. Голови су само бонус", рекао је Митровић.

Нападач Фулама истакао је да је његов посао да даје голове, без обзира ко је противник.

"Имамо много добрих играча, како на мојој позицији, тако у целом тиму. Ја сваку утакмицу играм као да ми је прва или последња", рекао је Митровић.

Он је истакао да се Литванија и Србија добро познају, али да очекује другачији меч од оног у Београду.

"Биће другачије, ниједна утакмица није иста. Све знамо једни о другима, тако да неће бити изненађења, ни са наше ни са литванске стране. Знамо све о њима, верујем и они о нама. Знамо шта нас чека и спремни смо", закључио је Митровић

Утакмица између Литваније и Србија игра се у сутра од 20.45 у Вилњусу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво