Vasilijadis: Biće fudbalski Gregzit ako se nastave neredi

Zamenik ministra sporta u Vladi Grčke Jorgos Vasilijadis izjavio je da je spreman za scenario "Gregzit", odnosno da Međunarodna fudbalska federacija izbaci reprezentaciju Grčke i klubove iz svih takmičenja samo da bi se smirila situacija u toj zemlji.

Grčka Vlada zaustavila je takmičenje u prvenstvu posle haosa u Solunu na meču PAOK-a i AEK kada je vlasnik crno-belih Ivan Savidis, revoltiran poništenim golom njegovom klubu, uleteo na teren naoružan da se obračuna sa sudijom.

"Ukoliko se ne preduzmu obaveze i stvori novi regularni okvir doći ćemo do kraja grčkog fudbala. Nećemo da rizikujemo javni red i sigurnost. Hajde da napravimo Gregzit u fudbalu, nije me briga. Moraju da se prihvate kazne i za zapaljive izjave. Svi snosimo odgovornost", rekao je Vasilijadis, prenosi grčka Gazeta.

Javnost u Grčkoj traži i ostavku Vasilijadisa koji demantuje da je država pravila greške.

"Pozvali smo relevantne fudbalske organizacije da preuzmu odgovornost i pronađu rešenje. Nisam ministar fudbala, već sporta. Borio sam se da redovne sudije donose odluke, ali Uefa nije dala, sve do sada".

Kako je naveo, vlasnik PAOK-a Ivan Savidis za incident na stadionu Tumba trebalo bi da bude sankcionisan ogromnom novčanom kaznom.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 13. mar 2018, 18:33)
anonymous [neregistrovani]

Kazna

Dokle god ovakve divljake budu kaznjavali novcanim kaznama nema nista od promena. Ovaj "predsednik" kluba bi trebalo da provede neko vreme u zatvoru I da se kazni dozivotnom zabranom bilo cega u vezi sa sportom.