Partizan slavio na Banjici, Zvezda rutinski sa Vojvodinom

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Rada na Banjici sa 4:2, fudbaleri Crvene zvezde bili su bolji od Vojvodine sa 2:0 u okviru 11. kola Superlige Srbije.

Na Banjici, fudbaleri Partizana pobedili su Rad sa 4:2, dok je u derbiju 11. kola Crvena Zvezda slavila protiv Vojvodine sa 2:0.

U prvoj današnjoj utakmici Zemun i Spartak su odigrali nerešeno 1:1.

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su na Banovom brdu Borac iz Čačka sa 2:0. Strelci za Čukarički bili su Ognjen Mudrinski u 57. i Marko Docić u 68. minutu.

Čukarički posle ove pobede ima 19 bodova i nalazi se na deobi šestog mesta sa Spartakom, dok je Borac poslednji, 16. sa četiri.

Ofanzivno je ekipa Nenada Lalatovića počela utakmicu, već u uvodnim minutima stvorila je nekoliko dobrih prilika, ali je saša Mišić u tim trenucima ostao nesavladan.

U 20. minutu Čukarički je stvorio prvu pravu priliku, ali je golman Borca u situaciji jedan na jedan odbranio šut Petra Mićina. Deset minuta kasnije Čukarički je imao još jednu dobru priliku posle kornera sa leve strane, ali je Boris Kopitović na dva metra od gola loše zahvatio loptu glavom i prosledio je malo pored gola.

Čukarički je nastavio s ofanzivnom igrom i u drugom poluvremenu, a to je donelo rezultat u 57. minutu. Drinčić je centrirao sa desne strane, međutim, pravo u golmana Mišića, ali je njemu lopta ispala, došla do Mudrinskog koji ju je prosledio u gol.

Borac je u 62. minutu umalo došao do izjednačenja, ali je Filip Knežević udarcem sa oko 20 metara pogodio stativu.

Šest minuta kasnije Čukarički je duplirao prednost posle sjajne akcije celog tima. Milojević je na levom boku proigrao Bogosavca, a ovaj je na drugoj stativi pronašao Mudrinskog koji je spustio loptu Dociću na penal, odakle je Docić iz prve šutirao i zatresao mrežu Čačana.

Čukarički u narednom kolu gostuje Partizanu, a Borac dočekuje Radnik.

Fudbaleri Voždovca su u gostima pobedili Mladost sa 3:1. Voždovac je četvrti na tabeli sa 21 bodom, dok je Mladost na 11. poziciji sa 12.

Istim rezultatom, 3:1, Napredak je na svom terenu slavio protiv Mačve i tako upisao četvrtu pobedu u šampionatu.

Kruševačka ekipa sada ima 14 bodova i nalazi se na devetom mestu na tabeli, dok je Mačva 12. sa dva boda manje,

Pobedu od 3:1 je na svom terenu ostavio i Radnik protiv Bačke, dok je Radnički u Nišu sa 1:0 pobedio Javor.

Radnički iz Niša je peti na tabeli sa 21 bodom, Radnik je je osmi sa 15, Bačka je na 14. poziciji sa šest osvojenih bodova, dok Javor zauzima pretposlednje, 15. mesto sa četiri boda.

Ovako je protekao dan u Superligi Srbije:

20.50 – Kraj meča, pobeda Partizana od 4:2 na gostovanju na Banjici protiv Rada.

20.46 – GOOOOOL! Tavamba možda i stavlja tačku na ovaj meč. Kamerunac se odlično zagradio, a potom i prošao ponovo po levoj strani i rutinski savladao golmana Rada.

20.37 – GOOOOOL! Partizan od 78. minuta golom Jovanovića vodi sa 3:2.
Tavamba je prošao po levoj strani, uputio loptu u peterac, tamo je nastala gužva u kojoj se najbolje snalazi Jovanović.

20.24 – Velika šansa za preokret Rada, Lutovac se odlično snašao u šesnaestercu Partizana, ali je šut koji je uputio završio preko gola.

20.11 – GOOOOOL! Izjednačenje Rada u 53. minutu. Vujačić je strelac.
Odličan prodor Denića po levoj strani, usledio je precizan centaršut ka Vujačiću koji se odlično snašao i pogodio gol Partizana.

20.06 – GOOOOOL! Rad smanjuje na 2:1 u 47. minutu meča, strelac je Zonjić.

Rad postiže gol iz prve prilike na meču, Na odbijenu loptu natrčao je i šutirao Denić, golman Partizana Jovičić je uspeo samo da je odbije do Zonjića koji postiže pogodak.

20.05 – Počelo je drugo poluvreme na Banjici. 

19.48 – Završeno je prvo poluvreme, Partizan nakon 45. minuta vodi sa 2:0. 

19.28 – GOOOOOL! Mitrović duplira prednost Partizana u 28. minutu.
Korner je izveo Đuričković, golman Rada Zogović je krenuo na tu loptu, ali nije uspeo da je boksuje, tu grešku koristi Milan Mitrović i postiže pogodak glavom.  

19.20 – U dva navrata preti Partizan, prvo je Milan Mitrović odbijenu loptu nakon kornera šutirao preko gola, a potom Tavamba nakon guranja u kaznenom prostoru uspeva da šutira, ali takođe preko gola protivnika.

19.15 – GOOOOL! Partizan vodi sa 1:0, strelac u 15. minutu je Ognjen Ožegović.
Odlična lopta Đuričkovića u šesnaesterac Rada, na pravom mestu bio je Ožegović koji je sa pet metara smestio loptu u mrežu protivnika.

19.10 – Prva prilika na meču za Partizan, šutirao je Đuričković, ali je golman Rada Zogović odbranio taj udarac.

19.00 - Počeo je meč na Banjici.

18.55 - Uskoro počinje meč na Banjici, između Rada i Partizana. U istom terminu igra se još pet mečeva: Čukarički – Borac, Mladost – Voždovac, Napredak – Mačva, Radnički Niš – Javor, Radnik – Bačka.

18.55 – Kraj meča. Zvezda je savladala Vojvodinu sa 2:0. 

18.38 – Poslednja izmena u Zvezdi, iz igre izlazi strelac drugog pogotka Kanga, na terenu je Pešić.

18.32 – Druga izmena u Zvezdi, Adžić je na terenu umesto Radonjića.

18.25 – GOOOOL! Kanga u 63. minutu duplira prednost Zvezde. 
Ponovo nakon nekoliko kratkih dodavanja otvara se prostor za Zvezdu, ovoga puta taj prostor otvorio se Kangi koji sa dvadesetak metara veoma snažno i precizno šutira, a lopta završava iza leđa Rockova i u mreži Vojvodine.

18.14 – Dve odlične prilike za Zvezdu, prvo Boaći koji je pretrčao Saničanina, ali je njegov šut bio izblokiran, a potom šut Kange unutar šesnaesterca koji je golman Rockov odbranio.

18.08 – Počelo je drugo poluvreme. 

17.48 – Završeno je prvo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić", Zvezda golom Mičela Donalda vodi sa 1:0.

Crvena zvezda je potpuno dominirala i kontrolisala igru u prvom poluvremenu. Crveno-beli su propustili nekoliko prilika da postignu pogodak pre nego što je to uradio kapiten Donald u 29. minutu igre. 

Zvezda veliku razliku stvara na sredini terena gde relativno lako oduzima loptu protivniku, a potom uz nekoliko preciznih dodavanja vez većih problema dolazi u šansu za pogodak. 

Vojvodina je znake "buđenja" pokazala nakon primljenog gola, gde je u dva navrata iskoristila povlačenje Zvezde na svoju polovinu, ali nije uspela da ozbiljnije zapreti beograđanima. 

17.41 – Prva prilika za Vojvodinu na meču, Vukasović je odlično probio po levoj strani, uputio povratnu loptu na ivicu Zvezdinog šesnaesterca odakle je Kojašević šutirao preko gola. 

17.29 – GOOOOL! Zvezda vodi, strelac u 29. minutu je kapiten Mičel Donald.  
Donald je oduzeo loptu igračima Vojvodine na sredini terena, uposlio Boaćija kojem se potom pridružio na protivničkoj polovini, Boaći je vratio loptu Donaldu, a kapiten Zvezde je savladao Rockova. 

17.28 – Nova velika šansa za Zvezdu, nakon odlične akcije Stojković je uputio loptu po zemlji u protivnički peterac, Radonjić je šutirao pored gola. 

17.26 – Zvezda pravi prvu izmenu na meču, prinudnu jer zbog povrede Rodić ne može da nastavi meč. Umesto njega na terenu je Gobeljić.

17.14 – Velika šansa za Zvezdu, Boaći je šutirao na asistenciju Kange, golman Vojvodine je odbranio njegov, a potom i šut Rodića koji je imao mnogo izgledniju šansu za pogodak.

17.00 – Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić" između Crvene zvezde i Vojvodine.

16.50 – Poznati su sastavi Zvezde i Vojvodine:

Zvezda: Supić, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Krstičić, Kanga, Srnić, Radonjić, Boaći

Vojvodina: Rockov, Lakićević, Saničanin, Veselinović, Antić, Jovančić, Vukasović, Kojašević, Avramovski, Subotić, Mihajlović.

Rezultati 11. kola Superlige Srbije:

Nedelja:
Zemun - Spartak 1:1
Crvena zvezda - Vojvodina 2:0
Čukarički - Borac 2:0
Mladost - Voždovac Napredak - Mačva 3:1
Rad - Partizan 2:4
Radnički Niš - Javor 1:0
Radnik - Bačka 3:1

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи