Звезда без проблема до победе против Војводине

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Војводине са 2:0 у дербију 11. кола Суперлиге Србије.

Стрелци за Црвену звезду били су Доналд у 29. и Канга у 63. минуту меча.

Црвена звезда је потпуно доминирала и контролисала игру готово од првог до последњег минута меча.

Црвено-бели су пропустили неколико прилика да постигну погодак пре него што је то урадио капитен Доналд у 29. минуту игре. 

Доналд је прво одузео лопту противнику на средини терена, одлично упослио Боаћија и придружио му се на противничкој половини. Боаћи је дриблингом избацио свог чувара, да би потом упослио Доналда који је са ивице шеснаестерца савладао голмана Војводине Роцкова.

Звезда је велику разлику стварала на средини терена где је релативно лако одузимала лопту противнику, а потом уз неколико прецизних додавања вез већих проблема долазила у шансе за погодак. 

Војводина је знаке "буђења" показала након примљеног гола, где је у два наврата искористила повлачење Звезде на своју половину, али није успела да озбиљније запрети београђанима. 

Друго полувреме није донело промену игре оба тима, Звезда је контролисала темпо утакмице и стрпљиво градила своје шансе.

Управо из једног таквог напада, након неколико размењених пасова на малом простору, Канга је се нашао сам и са двадесетак метара снажним и прецизним ударцем савладао Роцкова и поставио испоставиће се коначних 2:0.

Звезда је задржала прво место на табели и повећала разлику над другопласираном Војводином која сада износи шест бодова. 

Звезда у четвртак гостује Келну у другом колу Лиге Европа, а након тога и Напретку у домаћем шампионату. Војводина у наредном колу Суперлиге дочекује Младост. 

Милојевић: Заслужена победа

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић оценио је да је победа његовог тима против Војводине била заслужена.

"Мислим да смо заслужено победили. Могли смо и у првом делу да решимо утакмицу, знали смо да је Војводина добра екипа која има доста позитивних резултата. Из тог разлога, јер су склоп појединаца који знају да вам направе проблем, требало је да искористимо шансе још у првом делу, али то се није десило. Ипак, мислим да је победа заслужена, идемо даље и окрећемо се наредном противнику", рекао је Милојевић после утакмице.

"Радује ме што опет нисмо примили гол, али не оптерећујемо се тиме. Сматрам да одбрана почиње од напада, и ово је колективан успех. Када победите без примљеног гола, то доста значи на пољу самопоуздања", рекао је Милојевић.

Звезда у четвртак гостује Келну у другом колу Лиге Европа, а након тога и Напретку у домаћем шампионату.

"Имамо мали проблем са Борјаном, видећемо. Појавио се и проблем са Дамиром Кахриманом. Морам да честитам Супићу који је добро одрадио свој посао, више пута сам истицао да верујем у све своје играче. Родић се пожалио на задњу ложу, у овом тренутку је јако рано за процене. Мора да прође неко време како бисмо установили величину повреде. Видећемо ко ће путовати у Немачку", рекао је Милојевић.

Тренер Војводине Владимир Буач рекао је да је Звезда тренутно боља од његове екипе.

"Реалност је другачија, тренутно је Звезда боља од нас, а на нама је да радимо и да напредујемо. Звезда је изузетно организован тим, а ми смо у транзицији, са пуно нових играча, полако се намештамо и требаће нам одређени период да дођемо до игре да бисмо могли да се супротставимо Звезди. Нема потребе да анализирам утакмицу. Звезда је контолисала игру, имала је боље шансе. Ми смо у неким моментима деловали озбиљно, али то није било довољно", рекао је Буач. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво