Партизан освојио Бањицу

Фудбалери Партизана победили су на Бањици екипу Рада са 4:2 у утакмици 11. кола Суперлиге Србије.

"Црно-бели" су овом победом "прескочили" Војводину и сада су други на табели са 23 бода, односно имају пет бодова мање од првопласиране Црвене звезде. Рад је на 13. месту са осам бодова.

Голове за Партизан постигли су Огњен Ожеговић у 15, Милан Митровић у 28, Ђорђе Јовановић у 79. и Леандре Тавамба у 88. минуту. Стрелци за Рад били Игор Зоњић у 48. и Вуле Вијачић у 54. минуту.

Фудбалери Партизана су били бољи ривал у првом полувремену и ту бољу игру су крунисали са два гола.

"Црно-бели" су повели у 15. минуту, а стрелац је био Ожеговић. Петар Ђуричковић је са 25 метара убацио лопту преко одбране Рада, Ожеговић је прихватио и послао у даљи угао гола домаће екипе.

У 28. минуту резултат је био 2:0, а поново је један од главних акрета био Ђуричковић. Он је сада извео корнер, а Митровић је био најбољи у скоку. Њему је то први гол у дресу Партизана.

Рад у целом првом полувремену није створио нити једну шансу, али је прву праву искористио на почетку другог полувремена. Богдан Младеновић је шутирао са випе од 25 метара, Марко Јовичић је на кратно одбио лопту, али је на њу натрачао Зоњић, коме није било тешко да погоди гол у 48. минуту.

Само шест минута касније Рад је стигао до изједначења. Стрелац је био Вујачић, после одличног продора и додавања Денића.

Јовановић је у 78. минуту, само неколико минута пошто је ушао у игру, донео предност изабраницима Мирослава Ђукића. Јовановић је мрежу "грађевинара" погодио после продора и убачене лопте Тавамбе.

Коначан резултат поставио је Тавамба у 88. минуту. Камерунски нападач је све урадио сам код тог гола, освојио је лопту, ушао у казнени простор и савладао Зоговића.

Шампион Србије је на овом мечу играо без првог голмана Владимира Стојковића, који је на загревању осетио бол у мишићу.

Партизан у наредном колу Суперлиге дочекује Чукарички, али ће пре тога, у четвртак, играти против Динама из Кијева у другом колу Лиге Европа. Рад наредног викенда очекује гостовање Јавору.

Ђукић и Петрић: Чудна утакмица

Тренер Партизана Мирослав Ђукић рекао је да његова екипа не сме више да има успона и падова као на вечерашњој утакмици против Рада на Бањици.

"Једна чудна утакмица, урадили смо најтеже у фудбалу. Дали смо два гола на страни, играли одлично, мирно, без проблема, а онда смо ушли у 'фрку' и примили два безвезна гола. Успели смо да се вратимо у утакмицу, што је најбитније узели три бода, која су јако битна. Не смемо да имамо овакве падове и успоне", рекао је Ђукић после утакмице.

За Партизан је на овом мечу бранио Марко Јовичић, пошто се први голман Владимир Стојковић на загревању пожалио на повреду.

"Стојковић је осетио проблеме у задњој ложи и није хтео да ризикује, а нисмо ни ми хтели. Осећао се лоше при сваком покушају спринта", рекао је Ђукић.

Тренер Рада Гордан Петрић је навео да је Партизан заслужено победио и оценио да су оба полувремена била чудна.

"Прво за нас, друго за Партизан. Примили смо онакве голове какве смо током недеље радили да не примимо. У другом смо променили формацију, постигли два гола, а могли смо и трећи. Сад, неко би рекао да нисмо могли да се надамо бодовима против Партизана, ја јесам подсвесно", рекао је Петрић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво