Junajted posle produžetaka do polufinala Lige Evrope

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u polufinale Lige Evrope, pošto su na svom terenu posle produžetaka bili bolji od Anderlehta – 2:1. Nakon produžetaka za plasman dalje izborio se i Ajaks, i pored poraza od Šalkea od 3:2, dok se jedino Selta remijem u Belgiji protiv Genka (1:1) izborila za plasman u polufinale u regularnom delu. Penali u Istanbulu, Lion bolji od Bešiktaša.

Mktarijan je već u 10. minutu doneo prednost "đavolima", ali su večeras vrlo hrabri gosti izjednačili preko Hanija u 32. minutu meča.

Do kraja regularnog dela bilo je prilika pred oba gola, ali se mreže nisu tresele, pa je meč otišao u produžetak.

Tamo je konretniji bio Junajted, i preko Rašforda, koji je prethodno promašio nekoliko izglednih prilika, u 107. minutu došao do pobede.

Fudbaleri Selte plasirali su se u polufinale Lige Evrope, pošto su u gostima odigrali nerešeno se Genkom 1:1 u revanš meču četvrtfinala. Španski klub je u prvom meču, odigranom pre nedelju dana, slavio sa 3:2.

Pione Sisto je doneo Selti prednost na večerašnjem meču u 63. minutu, a četiri minuta kasnije izjednačio je Leandro Trosard.

Na mečevima Bešiktaš – Lion i Šalke – Ajaks takođe su se igrali produžeci, a više sreće i nerava imali su francuski i holandski predstavnici, koji su se u gostima izborili za plasman u polufinale drugog evropskog takmičenja po jačini.

Tim iz Amsterdama je podvig napravio sa dva data i jednim primljenim golom u dodatnih trideset minuta (2:0 u regularnom delu), iako je imao igrača manje, dok se Lion tek posle penala (7:6) izborio za pobedu u Istanbulu, koja znači plasman među četiri. 

Tok meča: 

23.38 – Kraj, pobeda Mančestera od 2:1 i plsaman u polufinale Lige Evrope. 

23.22 – GOOOL, 2:1 vodi Junajted. Rašford je konačno iskoristio šansu i pogodio u 107. minutu meča... 

22.57 – Kraj regularnog dela, 1:1. Igraće se produžeci... Ista situacija je i u Gelzenkirhenu i Istanbulu. Selta prošla Genk.

21.52 – Poluvreme, nerešeno je 1:1. 

21.40GOOOOL, izjednačenje Anderlehta. Sufijan Hani postiže svoj prvi gol u Ligi Evrope.

21.15 – GOOOL, vodi Mančester – 1:0. Henrik Mktarijan ponovo strelac, kao i u prvom meču u Briselu.

21.05 – Počeo je meč na "Teatru snova"... 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво