Krunisanje "kralja" u Beogradu

Prestonica Srbije bila je sredinom maja i prestonica evropske košarke, tokom održavanja Fajnal-fora Evrolige. Iako su masovnim dolaskom u Srbiju svom timu napravili "domaćinsku" atmosferu, navijači turskog Fenerbahčea se na kraju nisu radovali, već su lovorike i desetu, jubilarnu, titulu najboljeg na Starom kontinentu odneli košarkaši madridskog Reala. Pogledajte mini-film sa ovog spektakla i izjave igrača (Kuzmić, Radončić i Rejes), trenera Pabla Lasa i predsednika "kraljevskog kluba" Florentina Pereza ekskluzivno za "Produžetak".

Finalni turnir najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi održan je u Beogradu, a desetu, jubilarnu, titulu prvaka Starog kontinenta osvojio je Real Madrid. Evo kratke priče u "Produžetku"...

Sve je krenulo sa Kalemegdana, a nastavilo se u osveženoj beogradskoj Štark areni.

Tamo su najbrojniji bili turski navijači, koji planirali dve pobede, ali su se radovali samo jednom, u prvom polufinalu protiv Žalgirisa (76:67).

U drugom polufinalu je Real, rutinski reklo bi se, savladao indisponirane milionere iz Moskve (92:83).

Sovjetski obračun za treće mesto pripao je Žalgirisu, našeg Vase Micića.

Veliko finale, u žuto obojenoj Areni, donelo nam je odličnu košarku, ali je u svojevrsnoj međusobnoj borbi za desetu titulu najboljeg u Evropi, Real Madrid bio bolji od Željka Obradovića.

Titulu najboljeg igrača Fajnal-fora, kao i ostale glavne nagrade, ponela je buduća NBA zvezda Luka Dončić.

Pehar su zajedno podigli kapiten Felipe Rejes i vođa tima Serhio Ljulj, koji je potom skinuo i poneo mrežicu za uspomenu.

Najsrećniji Srbin te večeri na parketu Arene bio je Ognjen Kuzmić, centar "kraljevskog kluba", a momak koji je odrastao u Zrenjaninu, crnogorski reprezentativac Dino Radončić takođe nije krio oduševljenje.

Kapiten Rejes je bio ponosan na svoj tim, koji je izdražao mnogo povreda, a u ekskluzivnoj izjavi za "Produžetak" prvi čovek Reala Florentino Perez izrazio je veliko zadovoljstvo zbog košarkaške "La Desime".

Na kraju svega, odgovarajući na naše pitanje o ovoj tituli u Beogradu, harizmatični Pablo Laso, trener šampiona Evrope, rekao je će se sa suprugom sigurno vratiti u Beograd, ali kako bi ga doživeo i upoznao – bez košarke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво