Preminuo Branimir Perić Džo

Posle duge i teške bolesti u 70-oj godini umro je čuveni beogradski automobilista Branimir Perić Džo. Učestvovao je na najvećim jugoslovenskim i balkanskim relijima, vozio je kružne trke, a specijalnost su mu bili reliji dugi preko 15.000 kilometara i ekspedicije od Kragujevca do Kilimandžara, zatim od Ognjene zemlje do Aljaske...

Branimir Perić je učesnik prvog JU relija 1967, pet puta se takmičio na tada najtežem maratonskom reliju "Oko Evrope" dugom 15.000 kilometara.

Stariji ljubitelji brzina još uvek pamte reportaže sa ekspedicije od Kragujevca do Kilimandžara, koju je organizovao 1975. Poduhvat koji je sproveo za volanom "zastave 101" opisivan je u tada tiražnoj "Ilustrovanoj politici", ali i svim domaćim medijima. Sa golfom je putovao od Ognjene zemlje do Aljaske, potom je organizovao put kroz Saharu do Tasmanije. 

Perić je poznat kao idejni tvorac Auto-bola, koji je 1978. punio stadione na Tašmajdanu, u Kruševcu, Sarajevu.....Bile su to utakmice "fića" sa džinovskom loptom, a za volanom su se nalazili tadašnji asovi i šampioni auto sporta. Organizovao je i trke na zemljanoj podlozi na Hipodromu.

Branimir Perić bio je član Akademca, takmičar, sportski funkcioner, instruktor vožnje, poslastičar, a mnogi ga pamte i kao glumca u kultnom filmu "Nacionalna klasa".

Plenio je veličinom i težinom (140 kilograma) i uvek je bio vedrog duha.

Sahrana Branimira Perića Džoa biće organizovana u petak, 31. oktobra u 14 sati na Novom groblju u Beogradu. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво