Montecemolo napušta Ferari!

Zbog loših rezultata ove sezone, predsednik Ferarija Luka di Montecemolo posle 23 godine napušta čelnu poziciju slavnog italijanskog tima. Zameniće ga Serđo Markijone.

Dugogodišnji predsednik italijanskog tima Formule jedan Ferarija, Luka di Montecemolo, rekao je da će sledećeg meseca napustiti tu funkciju.

"Ovo je kraj jedne ere. Odlučio sam da napustim funkciju predsednika posle gotovo 23 divne i nezaboravne godine... Ferari je najdivnija kompanija na svetu i bila je velika privilegija i čast biti njen lider", rekao je Montecemolo.

Montecemolo će se povući sa te funkcije 13. oktobra, nakon obeležavanja 60 godina od kako je kompanija počela prodaju u SAD, saopšteno je iz Fijat-Krajslera, čija je Ferari "ćerka" firma.

Direktor Fijata Serđo Markijone zameniće Montecemola na toj funkciji.

"Ne želim da vidim naše vozače na sedmom ili 12. mestu. Videti crvene u ovakvom stanju, sa najboljim vozačima, izuzetnim objektima, sa inženjerima koji su zaista dobri, videti sve to i onda pomisliti da nismo bili šampioni od 2008. godine. Za Ferari nisu važni samo finansijski rezultati, već su važne i pobede, a mi se mučimo šest
godina", rekao je Markijone.

Iako je kompanija Ferari ekonomski "zdrava", tim Formule jedan je daleko od liderske pozicije. Na prošlonedeljnoj trci u Monci Kimi Raikonen je zauzeo tek deveto mesto, a Fernando Alonso nije završio trku.

Ferari je trenutno četvrti u generalnom plasmanu konstruktora i ima čak 292 boda manje od prvoplasiranog Mercedesa.

Montecemolo je u italijanski tim došao 1973. godine, kao asistent Enca Ferarija, a predsednik je skoro 23 godine. Tim je sa njim na čelu osvojio osam konstruktorskih i šest vozačkih titula.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво