Nevena Ignjatović nosi srpsku zastavu u Pjongčangu

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije odlučio je danas da nosilac zastave Srbije na ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu bude Nevena Ignjatović, kojoj će ovo biti treće olimpijske igre na kojima nastupa.

Izvršni odbor OKS, kojim je predsedavao predsednik OKS Božidar Maljković, doneo je odluku o kriterijumima i listama kategorisanih sportista u okviru programa "Tokio 2020", Programa razvoja zimskih sportova i Razvojnog programa OKS za 2018. godinu, čime su se stekli uslovi za sprovođenje i finansiranje programa naših najboljih sportista u ovoj godini.

Članovi Izvršnog odbora OKS danas su potvrdili da su do kraja kvalifikacionog ciklusa kriterijume za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji ispunili Nevena 

Ignjatović, Marko Vukićević, Marko Stevović (alpsko skijanje) i Damir Rastić (nordijsko skijanje).

Stručne službe OKS će u skladu sa odlukom Izvršnog odbora OKS, a na osnovu dostupnih kvota Međunarodne skijaške federacije (FIS) prijaviti finalni broj sportista koji će nastupati za Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama.

Prethodnica Misije Srbije za Zimske olimpijske igre u Pjongčangu iz Beograda kreće 31. januara, dok sportisti i treneri u Južnu Koreju kreću 2. februara.

Usvojeni su kriterijumi za nastup sportista Srbije na Mediteranskim igrama u Taragoni koje se održavaju u periodu između 22. juna i 1. jula ove godine.

Za nosioca programa Razvoja nacionalne sportske strukture Olimpijske solidarnosti određen je Savez za sinhrono plivanje Srbije, a Streljački savez za leteće mete će biti nosilac programa "Tehnički kurs za trenere Olimpijske solidarnosti".

broj komentara 0 pošalji komentar